Vladimir Putin face declarații surprinzătoare legate de SIRIA

Rusia şi-ar putea da acordul pentru o posibilă operaţiune militară în Siria. Este declaraţia suprinzătoare făcută de Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a specificat însă că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă se dovedeşte că regimul lui Assad se află în spatele atacului chimic şi doar dacă există o autorizare din partea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Vladimir Putin și Siria

Vladimir Putin și Siria

PUTIN VREA REZOLUŢIE ONU PENTRU SIRIA

În acest timp, Barack Obama a anunţat că Statele Unite au plan pentru a-i ajuta pe rebeli sirieni să învingă regimul preşedintelui Bashar Al Assad. Liderul american a declarat totodată că planul său de intervenţie militară va fi aprobat de Congres.

În Franţa, principalul aliat al Statelor Unite, parlamentarii vor dezbate astăzi criza siriană.

Barack Obama şi-a susţinut din nou cauza: o intervenţie militară în Siria, împotriva regimului de la Damasc, acuzat că a folosit arme chimice. În cadrul unei întrevederi la Casa Albă cu lideri din Congresul American, el a cerut un vot rapid în congres.

Siria

Am luat decizia că America ar trebui să ia acţiune, declară Barack Obama – Președintele SUA.

Preşedintele american s-a declarat totodată convins că intervenţia militară va primi un vot favorabil în Congres. El se bucură şi de susţinerea celui mai puternic republican din Congres.

Voi susţine apelul preşedintelui în favoarea unei acţiuni, declară Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, JOHN BOEHNER.

SYRIA-CONFLICT

În Franţa, preşedintele Francois Hollande, aflat în căutarea unei coaliţii pentru a interveni militar în ţara arabă, a îndemnat Europa să fie unită în privinţa dosarului sirian.

O coaliţie trebuie să fie formată pe plan internaţional, alături de Statele Unite, care vor lua în curând o decizie, alături de Europa, o întâlnire la nivel european fiind programată în următoarele zile, declară FRANCOIS HOLLANDE – Preşedintele Franţei.

Între timp, ONU a publicat noi date despre criza umanitară din Siria. Potrivit unui raport, peste 3 milioane de sirieni şi-au părăsit ţara, de la începutul războiului civil, în urmă cu doi ani şi jumătate.

Mai puteți citi și:

Social

Arhiva stiri