Ai muncit în Israel? Beneficiezi de pensie specială!

Veşti bune pentru românii care au muncit legal în Israel. Statul român va lua în calcul la stabilirea pensiei şi perioada în care oamenii au lucrat pe teritoriul statului israelian.

Munca Israel

MUNCA LEGALĂ ÎN ISRAEL, RĂSPLĂTITĂ LA PENSIE

Este o decizie comună a celor două state, semnată de ministrul Muncii Mariana Câmpeanu şi ministrul adjunct al afacerilor externe din Israel.

Documentul reglementează acordarea pensiilor, a ajutorului de deces şi a alocaţiilor de stat pentru copii, atât pentru românii care au muncit acolo, cât şi pentru cetăţenii israelieni care au lucrat în ţara noastră.

munca 2013

Potrivit ministerului Muncii, nu există cifre exacte referitoare la numărul de români care au lucrat în Israel şi care ar putea beneficia de un drept de asigurare socială, dar se estimează că ar fi vorba de câteva zeci de mii.

Stagiile de cotizare a muncitorilor români din țara sfântă vor fi recunoscute de Ministerul Muncii.

INFORMAȚII DESPRE VIZE ÎN ISRAEL:

„”Ministerul de Interne al Statului Israel este in masura sa decida conditiile de intrare in Israel (Legea Intoarcerii, 5710-1950 si legea Intrarii, 5712-1952).

Cei in masura sa ia deciziile pentru acordarea vizelor sunt Ministerul Afacerilor Externe  (Anunt official din Gazeta 255 din 16 octombrie 1952) si Reprezentantele Israelului in strainatate (Anunt official din Gazeta  2465 din 7 octombrie 1978).

Statul Israel are acorduri bilaterale in ceea ce priveste anularea vizelor turistice cu multe tari.

Inainte de a aplica pentru viza, sunteti rugati sa consultati lista pentru a verifica daca aveti nevoie de viza turistica in Israel.

Important: Anularea vizelor de turism se refera doar la posesorii de pasapoarte si nu de alte documente de calatorie (cum ar fi laissez passer).

1.   Viza de emigrare

Legea Intoarcerii, 5710-1950 determina dreptul fiecarui evreu de a emigra in statul Israel. Acest tip de viza exprima legatura dintre poporul evreu si tara lor mama. Persoanele de religie mozaica care se intorc in Israel sunt considerati persoane ai caror stramosi au trait in afara Israelului si acuma se intorc la tara mama.In legatura cu legea, „Evreu este o persoana nascuta unei mame evreice, sau care s-a convertit la Iudaism si nu este membru/a al/a altei religii.””

mai multe informații despre vize aici

Social

Arhiva stiri