Pregătiri de război în Siria / Atacul chimic din Damasc

Pregătiri de război în Siria. Regimul de la Damasc este acuzat de Franţa că se află în spatele atacului chimic, din 21 august.

Informaţiile serviciilor franceze au fost date publicităţii de către guvern, la câteva zile după cele oferite de Washington. De partea cealaltă, preşedintele Siriei a avertizat încă o dată asupra repercusiunilor, în cazul unei intervenţii militare externe.

Syria

Între timp, Un portavion american a fost trimis în direcţia Siriei, unde se mai află cinci distrugătoare. Iar Rusia, principalul aliat al Damascului, a trimis o navă spion în Marea Mediterană.

FRANŢA ACUZĂ REGIMUL SIRIAN DE ATACUL CHIMIC DIN DAMASC

Premierul francez a declarat că Franţa rămâne determinată să sancţioneze regimul de la Damasc. Declaraţia a fost făcută după ce un raport, care ar dovedi că Assad s-ar afla în spatele atacului chimic, a fost dat publicităţii de către guvern.

Razboi Siria

Potrivit Parisului, atacul chimic s-a soldat cu cel puţin 281 de morţi. Evaluarea este cu mult mai mică decât cea oferită de Washington, care a estimat că au fost 1.429 de morţi.

Şi secretarul general al NATO este convins că regimul lui Assad este responsabil de atacul chimic.

Liderul de la Damasc a respins din nou acuzaţiile. Într-un interviu acordat Le Figaro, el a avertizat totodată faţă de riscul unui război regional.

Damasc razboi

Iar Rusia, principalul aliat al ţării arabe, susţine că dovezile prezentate de ţările occidentale nu sunt deloc convingătoare.

În acest timp, în Statele Unite, se derulează o campanie intensă de lobby pentru autorizarea unei intervenţii militare. Asta după ce Barack Obama a cerut acordul congresului.

John McCain, fostul rival al preşedintelui Obama la alegerile din 2008, a declarat că un vot împotriva liderului de la Casa Albă ar fi catastrofal.

Social

Arhiva stiri