Locul unde au fost executați soții Ceaușescu a devenit MUZEU

Marți, la Târgoviște, s-a inaugurat un muzeu al soților Ceaușescu, exact la unitatea militară unde cei doi au fost executați în decembrie 1989.

Printre zecile de oameni veniți la deschiderea muzeului s-au aflat și unii care regretă comunismul. Alții se gândesc însă că economia Capitalistă îi ajută să scoată bani frumoși din acest loc, în care vor veni și străinii.

Execuția Soților Ceaușescu

Execuția Soților Ceaușescu

La inaugurarea muzeului au venit și soldați care au văzut cu ochii lor execuția soților Ceaușescu.

Văd două persoane, îmbrăcate în uniforma militară, care împușcă alte două persoane, printre care și președintele statului român. Nu-mi place deloc să-mi aduc aminte„, povestește Marius Beznoiu.

Locul unde au fost executați soții Ceaușescu a devenit MUZEU

Fost comandant al unității militare din Târgoviște, acest general în rezervă a trăit capturarea, încarcerarea, judecarea și execuția lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu.

„Emoții deosebite, îmi fac cruce că am trăit și acest eveniment. N-am crezut că-l mai trăiesc”

Zidul unde au fost executați soții Ceaușescu este cel mai important loc din muzeu.

Nicolae Ceasuescu mort

Nicolae Ceaușescu

Pe lângă el, vizitatorii, insoțiți de ghid, mai pot vedea camera cu paturi de fier în care cei doi și-au petrecut ultimele zile, precum și sala în care a fost improvizat tribunalul militar care i-a condamnat apoi la moarte.

Pe monitoare vor rula secvențe din proces și din execuție.

Au fost victime ale istoriei, au fost puși să țină hangul comunismului„, crede un turist.

Autoritățile se așteaptă însă ca locul să atragă mii de turiști. Există deja agenții care și-au propus să facă un circuit care să includă, pe lângă unitatea militară de la Târgoviște, și casa natală a lui Ceaușescu din Scornicești, precum și Palatul Parlamentului, din București.

Muzeul de la Târgoviște poate fi vizitat zilnic, iar intrarea costă 7 lei. Elevii și studenții au reducere 50%.

sursă: PROTV

Social

Arhiva stiri