Ce se intampla cu CONSTIINTA cand bei alcool sau iei droguri

CONSTIINTA

E posibil ca atunci când sunteţi foarte obosiţi să deveniţi mai plini de pace, mai relaxaţi decât în starea voastră obişnuită. Se întâmplă aşa deoarece gândirea voastră se domoleşte, iar voi nu vă mai puteţi aminti de sinele problematic fabricat de minte. Sunteţi pe cale de a adormi.

drugs-droguri-constiinta-dezvoltare-personala-spiritual-timetv-time

CONSTIINTA

Şi când beţi alcool sau luaţi anumite droguri (în cazul în care acestea nu vă declanşează corpuldurere), s-ar putea să vă simţiţi mai relaxaţi, mai lipsiţi de griji şi poate, pentru un timp, mai vii. S-ar putea să începeţi să cântaţi şi să dansaţi, aceste manifestări fiind, din cele mai vechi timpuri, expresii ale bucuriei de a trăi. Pentru că sunteţi mai puţin împovăraţi de minte, puteţi întrezări bucuria Fiinţării.

Din acest motiv este alcoolul denumit şi „spirit” (în limba engleză). Dar preţul plătit este mare: inconştienţa. În loc să vă ridicaţi deasupra gândirii, aţi căzut dedesubtul ei. Câteva băuturi în plus şi veţi fi regresat deja către regnul vegetal. CONSTIINTA spaţiului are puţine în comun cu a fi năuc (în limba engleză, „năuc” este exprimat prin „spaced out”, sintagmă care conţine cuvântul „space”, adică spaţiu). Ambele stări sunt dincolo de gândire — acesta este lucrul pe care îl au în comun.

Diferenţa fundamentală însă o reprezintă faptul că în prima vă ridicaţi deasupra gândirii, iar în a doua — cădeţi dedesubtul ei. Una reprezintă următorul pas în evoluţia conştiinţei umane, cea de-a doua — este o regresie înspre stadiul pe care l-am depăşit cu ere în urmă.

ECKHART TOLLE – „Liniştea este natura ta esenţială”.

Mai puteti citi pe TimeTV si:

Social

Arhiva stiri