Tensiunile iau amploare în Siria

O intervenţie militară internaţională în Siria ar putea începe chiar mâine şi ar putea dura trei zile, spun politicieni americani.

Este posibil ca marile puteri să nu mai aştepte raportul ONU. Mai ales că serviciile americane de spionaj au interceptat discuţii ale unor oficiali din Ministerul Sirian al Apărării care demonstrează că Guvernul Sirian a lansat atacul cu arme chimice, scrie presa americană.

Siria

Siria

Astfel, aliaţii ar urma să lanseze o serie de atacuri cu rachete vizând ţinte precise.

INTERVENŢIA ÎN SIRIA AR PUTEA ÎNCEPE MÂINE

Armatele Marii Britanii şi Statelor Unite fac deja planuri pentru o intervenţie militară, în replică la atacul chimic care a avut loc săptămâna trecută în capitala siriană.

Rebelii le-au trimis o listă cu ţinte sugerate pentru raiduri aeriene şi au primit în schimb detalii exacte despre viitoarea operaţiune internaţională.

Siria stiri

Siria

Însă nu toţi opozanţii se află în graţiile Occidentului. Militanţii islamişti au fost avertizaţi că avioanele americane şi britanice ar putea viza şi taberele lor.

Dincolo de declaraţii, Franţa este prima care a trecut la fapte: a decis să sporească susţinerea militară pentru rebelii sirieni. România a promis că se va implica într-o operaţiune.

Între timp, avioane militare, inclusiv de transport, au ajuns pe baza britanică Akrotiri din Cipru, care se află la aproximativ 160 de kilometri de Siria. Acolo poate fi baza de lansare a unei campanii militare împotriva Siriei, după ce Iordania a refuzat acest lucru.

Regimul Sirian a avertizat că se va apăra prin orice mijloace şi dezminte în continuare atacul chimic. Iar Rusia, un aliat tradiţional al Siriei, a cerut Occidentului să dea dovadă de reţinere şi să respecte legile internaţionale.

Social

Arhiva stiri