Rapperul What’s up, lasat fara microfon la Festivalul Callatis dupa un mesaj impotriva presedintelui

Editia de duminica, 25 august 2013, a festivalului Callatis de la Mangalia a avut parte de un moment putin mai tensionat, dupa ce artistul What’s Up a inceput sa recite pe scena un  mesaj critic la adresa politicienilor si a presedintelui Traian Basescu.

What's-Up-fara-microfon-mesaj-presedinte

Interpretarea de tip freestyle a lui What’s Up si a colegilor sai de trupa nu a durat mult, aproximativ 2 minute, pana cand moderatoarea evenimentului, Liana Stanciu, a venit pe scena si i-a luat microfonul tanarului.

Ea a explicat ca, de fapt, in programul festivalului, What’s Up figura cu interpretarea cunoscutei piese „K la meteo”, un hit devenit cunoscut pe radio – cantat in colaborare cu Andra – si nu cu un astfel de mesaj.

Festivalul Callatis 2013 a fost difuzat de televiziunea nationala, iar, in versurile sale, What’s Up s-a aratat nemultumit de nivelul de trai din Romania si ii cerea „retragerea” lui Traian Basescu:

Vezi si tu, copii
In stilul asta nu le lasi decat datorii.
Domnul presedinte se joaca cu SMURD-ul
Poporul meu tipa, el face pe surdul.
La primul mandat ne-ai fi ascultat,
Acum ti-ai luat lumea-n cap, ne-ai infometat.
N-ai cladit nimic, chiar ai daramat,
Cred ca ai o slabiciune la furat
Retrage-te, hai, pune-te pe fuga
Cerem unul capabil sa ne conduca
Sa ne aduca pe drumul cel bun.”

La finalul acestui moment de freestyle, artistul a spus ca spera sa nu fie “amendat” pentru ce a facut.

Era pentru sufletul meu, va iubesc din suflet si iertati-ma inca o data. Sunt curios cata amenda o sa primesc, dar iertati-ma inca o data, va iubesc si imi iubesc tara.” – a spus What’s Up pe scena festivalului, inainte sa inceapa sa cante piesa pentru care se afla acolo „K la meteo”.

Numele real al lui What’s Up este Marius Ivancea si are 24 de ani. prima lui piesa de succes in Romania a fost scoasa in colaborare cu Maximilian si se numeste „Habar n-ai tu”.

Dupa acest featuring, What’s UP apare alaturi de Sisu in proiectele ““Mintea mea”” si “Daca vrei””, iar mai apoi cu DOC in piesa “”Ceai””.

Cea mai cunoscuta piesa a lui ramane insa cea realizata in colaborare cu Andra, „K la meteo”.

Citește pe Time TV și:

Jazz du Jardin 5: New Sound In Town

Tzuc& Patsy, The Others, Whatever Works, Ad Hoc… și vocea Petrei Acker – interviu

Destino, filmul de animație al lui Salvador Dali

Social

Arhiva stiri