Jazz du Jardin 5: New Sound In Town

Jazz-du-Jardin-new-sound-in-town

București, 23 august: Miercuri, 28 august, la orele 20:00, ediția Jazz du Jardin continuă în GrădinAcuarela cu o nouă premieră jazz: trio-ul New Sound in Town format din Paolo Profeti (alto sax, Milano), Sorin Romanescu(chitară) și Ana Cristina Leonte (voce şi vioară).  Pentru prima dată împreună, cei trei îşi propun să exploreze compoziţii originale, cedând, de ce nu, tentaţiei unor momente de improvizaţie totală, creativă şi hipnotică.
New Sound in Town vă invită într-o călătorie ipotetică în jurul lumii, cu accente de jazz modern și world music cu sonorități mediteraneene.

Ana-Cristina Leonte: voce şi vioară
Paolo Profeti: alto sax
Sorin Romanescu: chitară

Ana-Cristina Leonte este una dintre cele mai active prezente feminine ale jazzului vocal românesc. Solista a început studiul jazz-ului în urmă cu 5 ani la Universitatea Națională de Muzică la clasa prof. univ. Mircea Tiberian și a ajuns să colaboreze cu cele mai importante nume din jazz-ul autohton, cât și cel internațional: Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Albrecht Maurer, Cătălin Milea, Pierre Borrel, Vlad Popescu, Chris Dahlgren, Maurice de Martin, Mihai Iordache, George Natsis, Alex Man, Miklos Both, Electric Brother, Ciprian Pop. Împreună cu pianistul Albert Tajti și contrabasistul Michael Acker a obținut Marele Premiu pentru “Cea mai bună trupă de jazz” la Festivalul Studențesc de la Târgu Mureș (2012) și titlul de ”Best Vocal Performance Award” la Sibiu Jazz Fest în 2013. A fost membru solist în proiectul european ”Cafes & Citizenry – The Roma Origins”, a concertat la festivalul Mediawave (Ungaria – 2012), Festivalul de Jazz de la Timișoara (2012), Festivalul Jazz Freedom (Vama Veche – 2012), Festivalul Etnika (Vama Veche 2012), Dracula Bass Fest (Bucuresti – 2011), etc. În prezent, este membru al sextetului vocal JAZZPPELLA în care o putem asculta în calitate de altistă.
Paolo Profeti s-a născut în 1978 şi a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi şi Accademia Internazionale della Musica din Milano, fiind prezent pe scena jazz-ului milanez ca saxofonist, compozitor şi profesor. A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri, şi a colaborat în proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble sau To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. În prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Colaborează, de asemenea, cu Mamud Band, una din cele mai importante formaţii italiene de afro-funk, al cărei al doilea album a fost lansat în luna mai a acestui an. Dintre colaborările de pe scena românească, menţionăm Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Cătălin Milea, Ciprian Pop.
Sorin Romanescu este un chitarist consacrat, premiat ca „Muzicianul anului 2008 în Jazzul românesc”. Debutează în 1991 ca muzician de jazz la Festivalul de jazz de la Sibiu cu trupa “The Newcommers”. A colaborat cu diverşi muzicieni de jazz, precum şi cu formaţii cunoscute precum Sarmalele Reci ori Jazz it Up. Printre creaţiile sale se numără coloane sonore pentru teatru („Dumnezeu binecuvântează America” de Petre Barbu – distins cu „Premiul Criticilor”) precum şi pentru dans contemporan („Requiem for a Dog” de Ioana Popovici, „Movement on the Edge” de Mark Thompkins, „The Old Man from the Border” de Eduard Gabia, „Orpheus or About Descending” de Vava Ştefănescu).

Jazz du Jardin este ediția de vară a platformei Jazz de Mansarde și se desfășoară în GrădinAcuarela. Este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul răcoros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină. Ediţia a cincea Jazz du Jardin aduce un proiect în premieră în GrădinAcuarela: New Sound in Town.

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervări: 0745 662 889

Asociatia Culturala Imbold este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative din Romania. Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociatiei Imbold si un spatiu independent de generare si expunere de arta contemporana. Spatiul galeriei este dublat de cel al bistro-ului de arte din mansarda – Acuarela.

Citește pe Time TV și:

Tzuc& Patsy, The Others, Whatever Works, Ad Hoc… și vocea Petrei Acker – interviu

Destino, filmul de animație al lui Salvador Dali

Primul festival Woodstock, prin ochii unui reporter prezent la festival – FOTO

Portretul din cutie sau arta reciclării – video

Fotografii de poveste la 14 ani

Social

Arhiva stiri