Viitorul Volkswagen Golf R – imagini oficiale!

Volkswagen Golf 7 in versiunea sa cea mai sportiva: VW Golf R.

Volkswagen continua usor usor ”sa decline” toate versiunile obisnuite Golf din a saptea generatie a modelului sau de clasa compacta. Ultimul sosit: noul Golf R. Masina a fost anuntata cu ceva timp in urma printr-o fotografie teaser, dar acum ca au aparut primele imagini oficiale, putem sa aducem mai multe detalii legate de acest model.

vw golf r-timetv

Golf GTI are sub capota propulsorul 2.0 l TFSI, aflat si pe Audi A3. Golf R are parte de acelasi motor, dar care, in urma unor mici modificari, pune la bataie 300 CP si 380 Nm. Sasiul este identic, deci si performantele sunt asemanatoare, evident cu avantaj in dreptul Golfului R: acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 5,3 s. Spre deosbire de GTI, Volkswagen Golf R are tractiune integrala 4Motion, iar clientii pot alege intre o cutie de viteze manuala cu sase trepte si o cutie automata DSG, tot cu sase trepte.

vw golf r-timetv

Masina e mai scunda cu 20 mm, datorita suspensiilor sport, si cu 5 mm mai joasa decat Golf GTI. In ceea ce priveste aspectul exterior, hot hatch-ul nu se indeparteaza prea mult de Golf 7. Diferentele constau in jantele de 18 inci (oferite standard, optional sunt disponibile si roti de dimensiuni mai mari), tevile de esapament duble, farurile si stopurile fumurii, „asortate” cu etrierele de frana vopsite in negru. Destul de intelept, nu?

Citeşte pe Time TV şi:

Maşini de colecţie: test-drive Chevrolet Corvette Sting Ray Convertible din 1964

Fascinaţia “muscle car”: am condus Dodge Charger 500 383 V8, din 1970

Social

Arhiva stiri