Festival de Lampioane zburătoare chinezeşti

lampioane zburătoare chinezeşti – chiar Festival de lampioane zburătoare chinezeşti. Acesta a început, în 2 august, în Varşovia.

Peste trei sute de persoane, printre care ambasadorul Chinei acreditat în această ţară, Xu Jian, directorul Muzeului „Royal Lazienki” din Varşovia, rezidenţi chinezi stabiliţi în Polonia şi personalităţi din diferite cercuri sociale, au participat la vernisaj.

lampioane zburătoare chinezeşti

lampioane zburătoare chinezești

În discursul rostit în cadrul festivalului (lampioane zburătoare chinezeşti), ambasadorul chinez Xu Jian a spus că, în urma unei dezvoltări de peste 5000 de ani, lampioane zburătoare chinezeşti reflectă chintesenţa culturii naţiunii chineze în diferite perioade istorice şi din diferite aspecte şi forme.

Festivalul va fi deschis până în 29 septembrie.

lampioane zburătoare chinezești

  • Felinar făcut din hârtie colorată, pergament, material textil translucid etc., adesea plisate ca un acordeon, întrebuințat pentru iluminat în împrejurări festive; lanternă venețiană.
  • Felinar cu pereții din hârtie cerată, transparentă și colorată, folosit pentru iluminarea festivă a locurilor și localurilor publice; lanternă venețiană.
  • Felinar de hârtie colorată, folosit la serbări pentru iluminat; lanternă venețiană. [Pron. -pi-on. / < fr. lampion].

Sărbătoarea – lampioane zburătoare chinezești

Această sărbătoare cade pe 15 ianuarie, după calendarul tradiţional chinezesc.

Mai puteți citi și:

VIDEO / Cât de simplu e să faci LAMPIOANE ZBURĂTOARE!

lampioane

lampioane zburătoare chinezești

Cu aceasta se încheie întreaga perioadă prilejuită de Sărbătoarea Primăverii. Oamenii se adună împreună cu familiile lor în parcuri şi alte locuri publice, pentru a admira frumoasele lampioane expuse de indivizi sau de autorităţile locale.

Copiii îşi vor aduce propriile lampioane zburătoare chinezești la expoziţie. De obicei se organizează un concurs pentru desemnarea celui mai frumos lampion.

Sărbătoarea este totodată un fel de ”Valentine Day” a Chinei, în care tinerii petrec împreună cu iubitele lor la o seară frumoasă şi romantică.

lampioane zburătoare

lampioane zburătoare

Cu ocazia Sărbătorii Lampioanelor, în fiecare gospodărie se mănâncă găluşti din orez glutinos, cu diferite umpluturi. Oamenii din nord şi din sud le prepară în mod diferit.

lampioane zburătoare chinezeşti

În nord, locuitorii fac găluştile prin rostogolire. Miezul este făcut din susan, alune sau pastă din soia, amestecate cu zahăr. Apoi, miezul este amestecat cu apă şi făină de orez cleios până devine destul de mare.

Mai puteți citi și:

Lampioane zburătoare pentru nuntă / Lampioanele zburătoare, fița nunților

Comparativ, oamenii din sud preferă să prepare găluştile singuri. Mai întâi, ei amestecă făina de orez lipicios cu apă. Apoi, prepară umplutura din castane, alune, susan, pastă din curmale sau din soia.

lampion

lampion

Găluştile preparate de locuitorii din Ningbo, în estul ţării, şi din Chengdu, în sud-vestul ţării, sunt foarte cunoscute şi apreciate.

Găluştile cleioase din orez, fierte, sunt moi şi dulci. Oamenii servesc astfel de găluşti caree simbolizează reîntregirea familiei.

Dragos Sandulache – Lux Pentru Tine

lampioane zburătoare ieftine

lampioane zburătoare ieftine

lampioane zburătoare chinezești 2

lampioane zburătoare chinezești

Mai puteți citi și:

Lampioane zburătoare pe cerul Focșaniului / VIDEO și FOTO

Lampioane zburătoare, pe câmpii, la evenimente, peste tot!

Social

Arhiva stiri