Ferrari 458 Speciale: noua ”rautacioasa” din serie – VIDEO

Ferrari 458 Speciale: primele imagini, informatii si primul video!

Ultima editie Ferrari 458, care initial nu se stia cum va fi botezata, a primit numele Speciale (nu Monte Carlo, cum se vehicula) si vine cu mai mult de 600 CP. Amicii nostri englezi au primit ceva mai repede comunicatul de presa si ne-au aratat primele imagini si informatii legate de acest autoturism mult asteptat.

ferrari-timetv
Ferrari a dezvaluit misterul transformarii radicale a modelului 458 Italia, de la versiunea de baza la „Speciale„, care propune 605 cp prin uzualul V8 4,5l cu o aerodinamica activa mult perfectionata, o scadere in greutate de 90kg, ce ii va permite sa atinga 0-100 km/h in 3 secunde. Ferrari mai anunta o noua versiune a sistemului Side Slip Control, ce insumeaza in practica avantajele unui control al tractiunii F1-Trac si un diferential clasic de tip e-Diff, pentru o mai buna exploatare a tractiunii in viraje.

ferrari-timetv
Ferrari 458 Speciale parcurge un tur complet de pista in 1’23”, pe circuitul de la Fiorano, asta inseamna cu 1,5 secunde mai bine ca 458 Italia, cu 0,5 secunde in plus fata de F12 berlinetta si 0,5 secunde mai bine ca 599 GTO.

La exterior se remarca imbunatatirile aerodinamice aduse spoilerelor din fata si spate, esapamentele repozitionate si difuzorul incorporat mai mare. Tot rosie, agresiva, iute, vulcanica si cu personalitate, trasaturi genetice ale modelelor „calutului cabrat„, dar mai usoara si mai determinata: Ferrari 458 Speciale.

Citeşte pe Time TV şi:

LaFerrari, primul supercar hibrid de la Maranello VIDEO

Social

Arhiva stiri