Sport Arena Streetball: românii, printre cei mai buni din lume la baschet 3 la 3

Românii, din nou printre cei mai buni din lume la baschet 3 la 3.

Sport Arena Streetball baschet 3 la 3 clasament romani 2013 1

După încheierea sezonului 2013 al campionatului Wizz Air Sport Arena Streetball și disputarea turneului internațional Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, jucătorii români de baschet 3×3 sunt din nou în top în clasamentele mondiale.

La categoria Open masculin, cel mai bun jucător român de baschet 3×3 în 2012, Angel Santana, ocupă locul 7, în timp ce Cătălin Vlaicu este pe poziția 11. Ambii vor avea șansa să urce în clasament după ce vor participa, la finalul acestei săptămâni, la turneul FIBA 3×3 World Tour de la Praga.

La Open, România mai are alți doi jucători printre primii 20 ai lumii: Sergiu Souca, pe locul 18, și Cătălin Bordei, locul 20.

Sport Arena Streetball baschet 3 la 3 clasament romani 2013 3

La categoria vereranilor, liderul mondial la jucători născuți după anul 1972 inclusiv, este un român, Radu Horea, membru al echipei Bob’s Squad Leii, care în acest sezon a câștigat mai multe turnee din circuitul FIBA.

Viitorul sună bine pentru baschetul 3×3 tricolor, pe locul doi în lume la categoria U18 aflându-se Dimitris Rasty, component al naționalei României și unul dintre cei mai buni jucători din acest sezon al Wizz Air Sport Arena Streetball.

La Open feminin, Monica Ady, Andra Haas și Anca Sipos sunt vecine de clasament, in aceasta ordine. Primele două au același număr de puncte, cu care ocupă, la egalitate, locul 15, urmate îndeaproape de Sipos.

Sport Arena Streetball baschet 3 la 3 clasament romani 2013 2

Pentru jucătorii români urmează Mastersul de la Praga, care va avea loc în perioada 23-26 august, precum și Campionatele Mondiale U18, Jakarta, 26-29 septembrie, acolo unde, în urma punctelor acumulate în clasamentul mondial, tricolorii vor fi reprezentați atât în turneul masculin cât și în cel feminin.

Sport Arena Streetball baschet 3 la 3 clasament romani 2013 4

Toate rezultatele de mai sus sunt preluate de pe siteul oficial al FIBA.

Sport Arena Streetball este cel mai mare campionat de baschet 3 la 3 din România, parte din circuitul mondial FIBA 3×3 Word Tour și european FIBA Europe 3×3 EuroTour.

Sursa: Sport Arena Streetball

Social

Arhiva stiri