Top 5 locuri inospitaliere din lume – FOTO

Exista multe locuri inospitaliere pe glob si, totusi, nu sunt lispite de locuitori. Fie ca sunt la polul nord, unde e incredibil de frig, in tari din orientul mijlociu unde terorismul si mizeria fac parte din regimul de viata sau in orase unde gradul de poluare este foarte ridicat, oamenii s-au adaptat si isi duc viata linistiti. Acesta este top 5 cele mai inospitaliere locuri din lume.

1. Insula Vozrozhdeniya, Kazakstan/Uzbekistan

insula marea aral-timetv

Insula se afla in Marea Aral, o zona secata ca rezultat a proastei conduceri a planurilor sovietice de irigatie. Zona este complet abandonata, iar in urma secarii marii, una dintre cele mai mari dezastre ecologice din lume, au ramas scheletele multor vase, astazi inecate in nisip.

kazakstan-timetv
Zona a servit sovieticilor drept loc pentru experimente biologice pe timpul razboaielor. In prezent este contaminata cu antrax, si diferite virusuri periculoase. In zona traiau 1500 de oameni, dar din 1992, locul a fost complet abandonat.

2. Baku, Azerbaijan

locuri inospitaliere-timetv

Aici exista monumente ridicate in amintirea multor persoane care au murit. Baku este unul dintre cele mai poluate locuri de pe pamant. In trecut a fost principala uzina a industriei sovietice si a cercetarilor petrochimice, si a ramas un loc in care rata cancerului este de 50%. In ultimii 20 de ani, guvernul din Azerbaijan a facut multe eforturi pentru a rezolva aceste probleme. In prezent traiesc 2 milioane de oameni in Baku.

baku-timetv

3. Darfur, Sudan

locuri inospitaliere-timetv

Aceasta zona este foarte mare, iar conflictele neincetate de aici au drept rezultat moartea a mii de oameni si milioane de refugiati. Doar din 2003, mai mult de 300 000 de civili au fost ucisi si aproape 30 de mii au ramas fara case. Taberele de refugiati sunt printre cele mai periculoase locuri de pe Pamant, in ceea ce priveste violul si violenta fizica.

4. Norilsk, Rusia

locuri inospitaliere-timetv

Norilsk este cel mai nordic oras din Siberia. Absenta copacilor pe o zona mai mare de 48 de km patrati este cauzata de poluarea neincetata. In aceasta zona se extrage si topeste nichel si produce 1% din emisia globala de dioxid sulfuros. Peste 175 de mii de oameni traiesc aici.

5. Dallol, Etiopia

locuri inospitaliere-timetv

Zona se afla in sudul Etiopiei si este extrem de arida. Aici s-a inregistrat cea mai mare temperatura dintr-o zona nelocuita de pe glob – media anuala este de 34 de grade Celsius. O mana de oameni au mai ramas aici pentru a strange sarea, dar majoritatea au abandonat locul.

locuri inopsitaliere-timetv

Citeste pe TimeTV si:

5 cratere de meteoriti, semne adanci pe suprafata Terrei – FOTO

Cele mai frumoase golfuri, pe care trebuie sa le vizitezi – FOTO

Sapte ziduri de legenda din lume – FOTO

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Social

Arhiva stiri