Noul Nissan Terrano, fratele geaman al Daciei Duster

Cu o zi inainte de lansarea oficiala, noul Nissan Terrano a fost surprins in India. Ultimul 4×4 din familia producatorului japonez are la baza SUV-ul romanesc Dacia Duster.

Nissan Terrano Dacia Duster 1

Din punct de vedere tehnic, noul Nissan Terrano nu ar trebui sa ne rezerve surprize prea mari. Construit in India, nu e altceva decât o Dacia Duster care a primit blocuri optice redesenate, bare de protecţie noi şi un interior cu materiale ceva mai bune din punct de vedere calitativ. Totusi trasaturile noi ale acestui SUV par sa dea o personalitate proprie lui Terrano. La urma urmei nici gemenii nu sunt complet identici, nu? Pe piata din India, Nissan Terrano va fi comercializat atat in varianta 4X2, cat si in varianta 4X4, cu doua motorizari pe benzina (1,6 si 2 litri) si una diesel (1,5 litri).

Nissan Terrano Dacia Duster 2
Nissan Terrano a fost vandut între 1986 si 2005. Initial, modelul se situa în segmentul compact, dar începând cu 2005 dimensiunile au crescut si modelul s-a transformat in Pathfinder-ul actual. Varianta europeana a modelului Terrano a fost inlocuita cu modelele X-Trail si Qashqai, in vreme ce Pathfinder a migrat catre o clasa superioara.

Nissan Terrano Dacia Duster 3

Duster a devenit nava amiral pentru Dacia. SUV-ul românesc a fost cel mai bine vândut model la nivel global pentru constructorul român. În prezent, Duster reprezintă în jur de 45% din producţia totală zilnică realizată la Uzinele Dacia. Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc peste cateva saptamani, grupul Renault va prezenta o versiune restilata a modelului de succes Dacia Duster. Aceasta varianta a fost deocamdata doar anuntata, nu si prezentata ”in carne si oase”. Cert este ca trebuie sa ne asteptam la aceleasi modificari aduse si modelelor Sandero si Logan. ”Declinarea” Dacia Duster facuta de cei de la Nissan este de asemenea asteptata.

Social

Arhiva stiri