5 insule de vis ale Americii

 Block_Island_Beach

Se poate sa nu realizati acest lucru dar in Statele Unite ale Americii sunt numeroase insule despre care nu se cunosc prea multe si care nu sunt asaltate de turisti. Forbestraveler ne prezinta aceste paradisuri naturale, unele dintre ele usor accesibile in timp ce, la altele, se poate ajunge doar cu avionul.

Smith Island, Maryland

Explorer_SmithIsland_02
Singura insula locuita din apropierea Golfului Chesapeake a fost locuita la inceputul secolului al XVII-lea de catre imigrantii din Tara Galilor si Cornwall.Localnicii isi castiga si in ziua de azi traiul de pe urma golfului – un paradis al racilor, scoicilor si crevetilor pe care vizitatorii le pot gusta la restaurantul de specialitate din Golful Chesapeake.In centrul Insulei Smith se poate vizita un muzeu si numeroase magazine cu suveniruri, iar ferryboat-ul va poate plimba intre Crisfield si Point Lookout.
smith

Isle Royale, Michigan

 

Isle_Royale_Light

Transformati-va intr-un navigator adevarat si vizitati toate golfurile Insulei Royale in caiac sau canoe. Cei care cauta insa mai mult confort,  pot merge la the Rock Harbor Lodge intre lunile mai si inceputul lui septembrie. Cea mai rapida modalitate de a ajunge pe insula este zborul de treizeci de minute din Houghton sau trei ore cu un ferryboat din portul Copper.

1278258091_rock-harbor-lighthouse-isle-royale-national-park

Little Palm Island, Florida

 Insula Little Palm pare un peisaj rupt din Insulele Caraibe, numai ca se afla mult mai aproape de tarmurile Statelor Unite, o proprietate privata unde se poate ajunge doar cu barca sau avionul.
Printre micile vile de lux se intalnesc hamace legate de palmieri inalti, o gradina zen si piscina care imita o laguna. Este unul dintre putinele locuri in care va puteti scufunda cu un tub de oxigen pentru a admira coralii, chiar in apropierea casei in care veti locui.

4

Kodiak Island, Alaska

 

Kodiak Kayak 001

Insula de smarald a Alaskai impleteste istoria veche a poporului rus cu o remarcabila cultura  locala pentru pescuit si natura salbatica, nealterata. Vizitati aici Munsey’s Bear Camp in Golful Uyak, unde printre activitatile principale se numara pescuitul, observarea vietii animalelor salbatice in mediul lor natural, in special a ursilor care prind somoni in apele raului din apropiere.

SONY DSC

Bock Island, Rhode Island

 

57_1carol_m__highsmith_block_island

Ignorata pentru o perioada lunga de timp si eclipsata de insule mai mari si mai celebre precum Martha’s Vineyard sau Nantucket, Block este cea mai necunoscuta si nelocuita insula din apropierea tarmului dintre Boston si New York. Epava unei nave germane, faruri construite in epoca Victoriana, dunele de nisip si barcile pentru pescuit se numara printre comorile unei insule care prezinta un exemplu remarcabil cu privire la felul in care oamenii pot trai in apropierea naturii nealterate.

World_Others_Block_island_007738_

Sursa: wall-street.ro
Citește și:

Social

Arhiva stiri