Principesa Irina, fiica regelui Mihai, arestată în SUA

Prima reacţie a regelui Mihai după arestarea fiicei sale! Majestatea sa face apel la prezumţia de nevinovăţie şi spune că justiţia americană trebuie să rezolve cazul într-un mod just şi cât mai repede cu putinţă.

Principesa Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, a fost arestată împreună cu soţul ei pentru că ar fi organizat la ferma sa din Oregon lupte ilegale de cocoşi.

Principesa Irina

Casa Regală şi-a manifestat tristeţea faţă de evenimentele care o au în prim-plan pe Principesa Irina. Regele Mihai speră că justiţia din Oregon va soluţiona cazul într-un mod corect şi cât mai repede cu putinţă.

Principesa Irina arestată

Majestatea sa, speră ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze în timpul procesului care va începe în această seara la ora 23:30 ora României.

Principesa Irina şi soţul ei, John Walker, au fost arestaţi la ferma lor din estul statului Oregon. Ei sunt acuzaţi că au organizat pariuri ilegale şi lupte de cocoşi la fermă şi vor fi aduşi peste câteva ore în faţa judecătorilor.

Alături de cei doi au mai fost reţinute alte 16 persoane din Oregon şi Washington.

Luptele, până la moarte, implicau zeci de cocoşi, care aveau cuţite sau alte obiecte tăioase prinse de picioare. Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate.

Potrivit procurorilor, Principesa Irina şi soţul său, fost adjunct de şerif, ar fi organizat cel puţin zece astfel de lupte. Ei riscă în total 60 ani de închisoare – câte 5 pentru fiecare dintre cele 12 capete de acuzare – dar şi o amendă de 250 de mii de dolari.

Mai mult, ar putea să îşi piardă ferma, estimată la peste 170 de mii de dolari în 2011. Procurorul a explicat într-un comunicat că luptele de cocoşi sunt interzise prin lege pe tot teritoriul Statelor Unite. Pe lângă faptul că sunt o practică barbară, acestea pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează comiterea altor infracţiuni, a adăugat procurorul însărcinat cu dosarul.

Principesa Irina John Walker

Principesa Irina & John Walker

A treia fiică a regelui Mihai şi a reginei Ana, Principesa Irina, în vârstă de 60 de ani, este a cincea în ordinea succesiunii la tron şi la şefia Casei Regale a României. Ea a locuit cea mai mare parte a vieţii în Statele Unite ale Americii.

Are doi copii, Mihai şi Angelica, născuţi în 1985, respectiv 1986, dintr-o primă căsătorie, cu John Kreuger. În 2007, ea s-a recăsătorit cu John Walker. Principesa Irina a venit ultima dată în România în 2011, cu ocazia aniversării vârstei de 90 de ani a Majestăţii Sale Regele Mihai.

John Walker, în vârstă de 67 de ani, a fost sergent la poliţia din Martle Point, iar în 1998 a fost transferat la biroul şerifului din Coos County. El a părăsit postul la sfârşitul lui iunie 2003, iar în ultimii zece ani nu se ştie exact ce activitate a desfăşurat.

Social

Arhiva stiri