Sapte minunatii cosmice – FOTO

Daca pana acum am alcatuit liste peste liste, topuri si insiruiri despre minunatii ale Pamantului, naturale si artificiale, astazi tratam putin si ce e in afara Terrei. Frumusetile extraterestre sunt unice, inspaimantatoare si fascinante deopotriva. Mai aproape sau departe, variatele creatii ale universului ne lasa fara cuvinte. Sa admiram cateva dintre aceste minunatii atat de exotice si misterioase.

1. Nebuloasa Vultur

minunatii comsice-timetv

Hubble Space Telescope 1995

Nebuloasa este de fapt formata din nori de gaze care ies dintr-o stea pe moarte. Pentru ca in spatiu nu exista aer, curenti cu viteze care sa disperseze aceste gaze, ele se aduna usor in forme ciudate si culori superbe, in jurul stelei.
Acete coloane bizare, deosebite, sunt parte a nebuloasei Vultur si sunt formate din hidrogen interstelar racit si praf alcatuind astfel, un soi de incubator pentru noi stele.

2. Nebuloasa Tarantula

minunatii cosmice-timetv

Telescopul Spatial Hubble a fotografiat o mica parte a Nebuloasei Tarantula, langa roiul stelar NGC 2074, dezvaluind un grup de stele tinere. Regiunea este un adevarat focar de creatie stelara, cauzat probabil de o supernova din apropiere.

3. Steaua Wolf-Rayet

steaua-wolf-rayet-timetv-minunatii-cosmice

Aceasta stea masiva este o albastra stralucitoare langa centrul unei nebuloase. Stelele de acest tip au masa Soarelui multiplicata de 20 de ori si sunt considerate a fi pre-supernove.

4. Nebuloasa Helix

minunatii cosmice-timetv

Imaginea in infrarosu a telescopului NASA, Spitzer, arata nebuloasa Helix, o vedeta cosmica notabila pentru culorile sale vii si ciudata asemanare cu un ochi.

5. Cometa McNaught

minunatii cosmice-timetv

Cometa McNaught este una dintre cele 54 de astfel de obiecte descoperite de Robert McNaught la Observatorul Siding Spring din Australia, in timpul unei sesiuni de cercetare a potentialelor corpuri ceresti ce reprezinta un pericol pentru Terra. Aceasta cometa, descoperita in 2009, nu e o amenintare pentru planeta noastra.

6. Inelele lui Saturn

minunatii cosmice-timetv

Inelele dense si aliniate ale lui Saturn sunt formate din nori de amoniac si pietre de toate marimile. Diametrul acestor inele are 250 000 km in timp ce grosimea lor e de aproape un kilometru.

7. Pamantul

minunatii cosmice-timetv

Aceasta imagine oblica a partii nord-vestice Africane capteaza curbarea Pamantului si reliefeaza atmosfera sa pufoasa.

Citeste pe TimeTV si:

5 cratere de meteoriti, semne adanci pe suprafata Terrei – FOTO

Cele mai frumoase golfuri, pe care trebuie sa le vizitezi – FOTO

Sapte ziduri de legenda din lume – FOTO

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Social

Arhiva stiri