Traian Băsescu susţine vineri un examen important

Emoţii pentru şeful statului! Preşedintele Traian Băsescu susţine vineri dimineaţă, la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), o testare pe un simulator de navigaţie, în cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de navă.

basescu-marinar

„Am învăţat până dimineaţă la 6.00 pentru că mâine (vineri-n.r.) am un test. Mi-am terminat temele şi am venit aici”, a spus preşedintele la Oarba de Mureş, judeţul Mureş.

Potrivit directorului general al CERONAV, Ovidiu Cupşa, cursul pe care îl urmează Traian Băsescu pentru reconfirmarea brevetului are o durată totală de 40 de ore, iar din acesta face parte si instruirea si testarea pe un simulator pe care preşedintele Traian Băsescu va conduce o navă, în calitate de comandant, în condiţii determinate de programul de calculator.

„Programul simulează diferite condiţii de navigaţie, spre exemplu intrarea într-un port sau trecerea printr-o strâmtoare, manevre care trebuie efectuate sub comanda cursantului. O comisie va analiza întreaga simulare, iar rezultatul se va regăsi în notarea finală”, a declarat Ovidiu Cupşa, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Traian Băsescu a început, luni, cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă ale Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), pregătirea, care se va încheia săptămâna viitoare, făcându-se la vila de protocol de la Neptun. Directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupşa, afirma că preşedintele a solicitat program personal de urgenţă pentru reconfirmare şi a achitat 2.300 de lei, faţă de tariful obişnuit de 1.500 de lei, iar cursul va dura aproximativ două săptămâni, în loc de cinci zile cât este în mod normal. Directorul CERONAV a mai spus că reconfirmarea brevetului de comandant nu-i va da dreptul preşedintelui să navigheze, în acest sens fiind necesară şi efectuarea cursurilor IMO.

Social

Arhiva stiri