Cele mai frumoase golfuri, pe care trebuie sa le vizitezi – FOTO

Golfuri –  parti ale unui ocean, ale unei mări sau cotituri ale unui lac care înaintează într-o deschizătură (largă) a uscatului. In general au ape linistite si sunt locuri potrivite drept adapost in caz de vreme rea, pentru barci, iahturi si nave. De asemenea, golfurile formeza si peisaje unice, deosebit de frumoase si atrag turisti in tarile de care apartin. Aceasta e o mica selectie a celor mai frumoase golfuri din lume.

1. Golful Wineglass, Tasmania, Australia

golfuri superbe-timetv

Acest golf este unul dintre cele mai izolate din lume si e clasat ca fiind cel mai frumos. Pana sa ajungi pe plajele acestui golf trebuie sa mergi prin padure peste o ora, aflandu-se aproape de Hobart, Tasmania, in sudul extrem al Australiei. Plaja este strajuita de stanci inalte de pana la 300 de metri ce prind culoarea roz infocat, in momentul in care soarele apune.

golfuri superbe-timetv

2. Golful Navagio, Grecia

golfuri superbe-timetv

Navagio sau Epava este o un golf izolat din insula Zakynthos si unul dintre cele mai faimoase din Grecia. Nava de contrabanda esuata, Panagiotis, a devenit punct de reper pentru acest golf. Zona este inconjurata de stanci inalte de calcar, are nisipuri albe si ape de un albastru cristalin, atragand astfel mii se turisti anual. Golful este accesibil doar prin intermediul barcilor.

golfuri superbe-timetv

3. Golful Insulelor, Noua Zeelanda

golfuri superbe-timetv

Golful Insulelor este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Noua Zeelanda. Zona are 144 de insule, majoritatea cu golfuri retrase si plaje superbe. Acest suberb golf abunda in viata marina diversa incluzand balene, pinguini si delfini. Totodata, are o importanta istorica, deoarece a fost prima parte a Noii Zeelande cucerita de Europeni.

golfuri superbe-timetv

4. Golful Hanauma, Hawaii, SUA

golfuri superbe-timetv

Hanauma este un golf format intr-un con vulcanic aflat la sud-est de coasta insulei O’ahu, parte a Insulelor Hawaii. Hanauma este una dintre cele mai populare destinatii turistice ale insulei si a avut de suferit de pe urma acestui lucru. Peste 3 milioane de vizitatori veneau pe an. In 1956 au fost montate bombe pentru a face loc liniilor telefonice ce faceau legatura intre Hawaii si coasta vestica a Statelor Unite. Golful a devenit zona protejata, iar vizitatorilor li se cere sa nu atinga sau raneasca animalele marine. Aici se aduna si pestii-papagal.

golfuri superbe-timetv

5. Golful Maya, Tailanda

golfuri superbe-timetv

Golful Maya este o formatiune superba strajuita de stanci inalte de 100 de metri, din trei parti. Inauntru exista cateva plaje micute, care sunt acesibile doar in timpul refluxului. Principala plaja are 200 m, cu nisip foarte fin si alb si apa cristalina ce permite observarea recifului coralier minunat. Cea mai potrivita perioada din an pentru a vizita acest golf este intre lunile Noiembrie si Aprilie, cand apele sunt calme si accesul la plaja se face usor.

golfuri superbe-timetv

6. Golful Phang Nga, Tailanda

golfuri superbe-timetv

Acest golf are 400 de km patrati si este situat in Marea Andaman, in sudul Tailandei. Din 1981 o parte mare din golf este protejata, fiind declarata parc national. Locul este faimos pentru stancile si formatiunile din piatra existente aici.
Phang Nga este un golf cu ape putin adanci si 42 de insule, 28 de specii de mangrove, palcuri de iarba marina si recif coralieri. 88 de specii de pasari se aduna aici, 82 de specii de pesti,  18 specii de reptile, 3 de amfibieni si 17 de mamifere: un adevarat ecosistem bogat si pretios.

golfuri superbe-timetv

7. Golful Marigot, Sfanta Lucia

golfuri superbe-timetv

Golful Marigot se afla pe coasta vestica a Insulei caraibiene Sfanta Lucia. Este inconjurat de dealuri inalte acoperite de paduri tropicale bogate. Golful are si o insemnatate istorica importanta pentru ca a fost un loc unde s-au dat mai multe batalii intre francezi si englezi. Romancierul american James A. Michener a descris Golful Marigot ca fiind „Cel mai frumos golf din Caraibe”.

golfuri superbe-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Sapte ziduri de legenda din lume – FOTO

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Cele mai frumoase cinci gropi naturale din lume – FOTO

Lacuri mai putin obisnuite: de culoare roz

Social

Arhiva stiri