Creatura NEMURITOARE descoperita de oamenii de stiinta

E vorba despre o specie de meduze care pot regresa la stadiul de inceput al vietii lor, iar apoi sa o ia de la capat. De nenumarate ori!

Aceste meduze, numite Turritopsis nutricular, sunt singurele fiinte descoperite pana acum, capabile sa-si inverseze procesul de imbatranire.

meduza

Creatura NEMURITOARE descoperita de oamenii de stiinta.

„Un adult este capabil sa revina la starea de polip, apoi sa ia de la capat procesul de crestere.”, spune Kubota Shin, profesor la Universitatea din Kyoto.

Se intampla atunci cand sunt vatamate, de exemplu. Celulele lor revin pas cu pas la stadiul de dezvoltare primar de la care au pornit. Apoi incep o noua viata, redevenind un exemplar identic din punct de vedere genetic cu precedentul. Este ca si cum un om ar intineri pana la stadiul de bebelus, apoi de fat si de embrion, dupa care s-ar devolte din nou.

„Intineresc o data la doua luni. Adica, din meduze devin polipi. Apoi din polipi se transforma in meduze adulte. Au repetat procesul de 10 ori in ultimii doi ani.”

Teoretic, procesul se poate repeta la infinit, asa ca se poate spune despre aceste meduze ca nu mor niciodata. Cercetatorii se straduiesc sa afle secretul lor si spera ca intr-o zi sa-l puna in slujba omenirii.

Mai puteti citi pe TimeTV si:

Social

Arhiva stiri