Ce conțin cartofii prăjiți de la McDonald’s?

mcdonalds-ingrediente-cartofi-prajiti

Potrivit Gândul, McDonald’s a lansat anul trecut o campanie de transparenţă, menită să aducă o imagine mai sănătoasă restaurantului fast-food, însă aceasta s-a întors împotriva companiei, scrie bleepit.org.

Din dorinţa de a-şi “deschide” bucătăria către consumatori, McDonald’s a publicat lista ingredientelor pentru celebrii săi cartofi prăjiţi. În loc de trei ingrediente, cartofi, ulei şi sare, cartofii de la McDonald’s conţin nu mai puţin de 17 ingrediente.

mcdonalds-ingrediente-cartofi-prajiti

Printre ingrediente folosite de McDonald’s se numără opt tipuri de ulei, dar şi arome naturale, coloranţi, conservanţi şi agenţi antispumare. În plus, după ce sunt tăiaţi, cartofilor le sunt eliminate zaharurile naturale, care le pot da o altă culoare la prăjire. Apoi, cartofii sunt coloraţi artificial, procesaţi pentru a elimina umezeala în exces, după care sunt pre-prăjiţi timp de 45-60 de secunde şi apoi congelaţi.

La prima vedere, multe dintre cele 17 ingrediente sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor. Câţi oameni ştiu oare de aceste ingredinte? Mulţumim pentru transparenţă, McDonald’s”, scrie bleepit.org.

Campania de transparenţă a McDonald’s, numită “Mâncarea noastră, întrebările voastre”, a început în iunie 2012, răspunzând utilizatorilor de pe reţelele de socializare. Din păcate, efectul nu a fost unul scontat, iar cel mai mare „succes” l-a avut tocmai lista ingredientelor din cartofii prăjiţi, care s-a viralizat rapid.

Pentru a putea vedea în detaliu tot procesul de preparare al cartofilor prăjiți la restaurantele McDonald’s, accesează primul link de mai jos!

 

Citește pe Time TV și:

Secretul cartofilor prăjiţi de la McDonald’s a fost dezvăluit VIDEO

Un OBICEI care te poate UCIDE, cea mai bună DIETĂ de slăbit?

Efectul fructului de GRAVIOLA. Este de 10.000 de ori mai puternic decat CHIMIOTERAPIA

Cum să ai un somn odihnitor în nopţile caniculare. Vezi sfaturi

După ce vei vedea aceste imagini, nu vei mai mânca niciodată HOT DOG

 

Social

Arhiva stiri