VIDEO: Dinamo – Steaua, un Derby de România inegal, în ciuda rezultatului

dinamo-steaua-2013-1-2

Dinamo – Steaua, un Derby de România trăit la intensitate maximă

Dinamo – Steaua s-a terminat cu scorul de 1-2, deși ar fi putut avea un rezultat diferit dacă măcar jumătate din ocaziile celor două formații erau transformate. Roş-albaştrii au ratat ocazie după ocazie, iar pe final, dinamoviştii lui Mulţescu ar fi putut egala.

În careul lui Tătăruşanu sunt mai multe torţe şi beţe decât turişti pe litoral. Din ceea ce obişnuia un Dinamo – Steaua, intactă a rămas doar ura tribunelor. Realitatea din teren nu merită să împartă stadionul cu expresii de genul “eternul derby” sau “Derby de România”. Şi e vina dinamoviştilor. Ei par să confunde cel mai important meci al campionatului cu un trial ţinut la 36 de grade pe terenul doi din Ştefan cel Mare.

Capetele mirate nu au timp să reacţioneze. Se întorc târziu şi nu ştiu la ce să se uite întâi: la minge sau la fuga caraghioasă a lui Latovlevici. Fundaşul prea amuzant pentru naţională a marcat din nou. De fapt, acum a atins perfecţiunea. Rămas pe respingere la un corner, primul al meciului, Latovlevici a trimis un voleu imparabil în vinclul porţii lui Bălgrădean şi din minutul 5 “câinii” nu mai aveau ce să repare.

latovlevici-voleu-sut-gol-incredibil

Nu că ar fi putut să remedieze situaţia. Pentru asta le-ar fi trebuit o posesie de peste cinci pase, iar tensiunea să rămână neschimbată atunci când adversarul trimitea câte o minge spre careul lui Bălgrădean.
Fai, unul dintre fotbaliştii aleşi “pe sprânceană” în această vară arată dezastrul din curtea lui alb-roîilor. Că aşa e când e să se aleagă praful în cel mai important meci al etapei: Dinamo – Steaua. Africanul trimite în propria poartă o centrare stelistă, dar niciun dinamovist nu mai are puterea să se supere, mai ales că și Bălgrădean are partea lui de vină.

dinamo-steaua-2013

Haosul din apărare


Dinamo – Steaua în Derby de România șncepe a prinde un aer rural. Pentru că fotbalul jucat pe gazonul peticit de pe Naţional Arena poţi să-l întâlneşti, cu siguranţă, şi la Târgu Frumos. Fiecare atac al Stelei e comic de periculos: Nikolic scapă singur, dar se încurcă în idei. Bălgrădean scapă mingea şi, după o altă încurcătură, Stanciu trimite în bară. Tănase nimereşte şi el transversala, iar Georgievski luftează. Pe contraatac, Matei găseşte spaţiu liber şi trimite în şase metri pentru Rotariu. Puştiul încearcă un “călcâi”! E blocat, dar mingea revine tot la el şi de data aceasta înscrie la colţul lung.

dinamo-steaua-2013
Dacă ar fi avut timp, dinamoviştii sigur s-ar fi bucurat, dar acum trebuie să fie atenţi! Bălgrădean are de apărat un penalty! Şi îl apără, pentru că Latovlevici dă mai bine din afara careului. Dinamoviştii cer ajutorul îngerilor care la începutul meciului dominau peluza, dar rezultatul rămâne intact.

dinamo-steaua-2013

Cu 15 minute de fotbal e greu să iei şi un egal. La finalul partidei Dinamo – Steaua a urmat un nou meci la vestiare, cu Mulţescu în rolul principal ameninţând cu demisia. Pentru formaţia din Ghencea urmează un nou derby, cu CFR Cluj şi playoff-ul Ligii Campionilor cu Legia Varşovia.

Record egalat după 41 de ani


Victoria de aseară a echipei roș-albastre din etapa a IV-a a Ligii I, de pe Naţional Arena, este cea de-a şasea în faţa rivalilor din Ştefan cel Mare. Odată cu acest success, echipa lui Laurenţiu Reghecampf a reuşit să egaleze un record vechi de 41 de ani în întâlnirile directe Dinamo – Steaua. În perioada 1969-1972, Dinamo a avut şase victorii consecutive în Marele Derby al României. Seria Stelei a fost începută în vara lui 2011, în finala Cupei României, când echipa pregătită atunci de Cosmin Olăroiu a învins cu 2-1 eterna rivală într-un meci disputat la Braşov.

Rezumat cu cele mai importante faze de joc și cu golurile din Derby de România: Dinamo – Steaua.

 

Citește pe Time TV și:

VIDEO: Un UTV de 190 CP – probabil cea mai tare jucărie din lume

VIDEO: Ferrari, Bugatti, Rolls Royce, Jaguar, testate în alte condiții decât până acum!

Ford Mustang, sarbatorit din timp pe YouTube

Opel introduce un 3 cilindri turbo. Pionierul: modelul Adam

Maşini de colecţie: test-drive Chevrolet Corvette Sting Ray Convertible din 1964

Social

Arhiva stiri