Am fost în Tenerife! Sfaturi pentru Turiști și Emigranți…

Tenerife a fost destinația noastră de vacanță anul acesta. Vorbesc de Tenerife, Insulele Canare, Spania.

Le-am încercat pe toate, de la Loro Park, Siam Park, Croazieră pe Oceanul Atlantic plus întâlniri cu balenele pilot, Shopping în Playa de Las Americas (da, shopping-ul e la mare căutare acolo), Parcul Natural Teide, și altele.

Orice ați încerca, nu vă luați vreo excursie opțională din țară pentru că riscați să dați mai mulți bani decât ar merita.

Am să scriu câteva rânduri și despre hotelul în care am stat, Jardin Tropical cât și despre operatorul de la care am luat excursia, J’info Tours.

Să le luăm pe rând:

LORO PARK, Tenerife, Insulele Canare, Spania

Loro Park este nu doar o grădină zoologică imensă, ci și un adevărat paradis exotic care îl face iubit de turiști.

Unicitatea îl face cea mai importantă atracție din Tenerife. Show-ul delfinilor, al leilor de mare, cea mai mare colecție de papagali, un impresionant acvariu oceanic, cel mai mare pinguinarium din lume îl fac o experiență de neuitat, alături și de o vizita în Piața Africană și satul Thai.

Loro Park

Loro Park

Adresă: Avenida de Loro Parque, nr. 1, Puerto de la Cruz, Tenerife

Program: luni – vineri: 8:30 – 18:45

Site: www.loroparque.com

Tarife:

  • adulți – 32 Euro
  • copii (intre 6 si 11 ani) – 21 Euro
  • 2 adulți – 52 Euro
  • 2 copii – 21 Euro

Transport: există un expres care pleacă din Plaza Reyes Catolicos și se oprește la Loro Park. Transportul este gratuit.

Ultima intrare în Loro Park se face la ora 16:00.

Loro Park2

Loro Park

Cele mai apreciate stațiuni din Tenerife sunt: Playa de las Americas, Los Cristianos și Costa Adeje situate în sudul insulei, Puerto de la Cruz în nord și Las Caletillas în est.

Majoritatea plajelor naturale de pe insula Tenerife sunt din nisip negru vulcanic (plajele au un aspect lunar).

Inaugurat in 2008, Siam Park este cel mai mare parc acvatic din Europa. Este situat in Costa Adeje, in sudul insulei Tenerife, foarte aproape de statiunea Playa de las Americas.

SIAM PARK, Tenerife, Insulele Canare, Spania

Pentru a ajunge la Siam Park există mai multe variante. Cei cazați în sud au posibilitatea de a utiliza autobuzul gratuit pus la dispoziția turiștilor de parc; acestea pleacă din Playa de Las Americas, Los Cristianos și Adeje din jumătate în jumătate de oră pe următorul traseu:

Siam Park Tenerife

Siam Park, Tenerife

Ruta 1: Adeje

El Duque – de la 09: 55 până la 12: 55

Fanabe Plaza – de la 10: 00 până la 13: 00

Ocean Park – de la 10: 05 până la 13: 05

Ruta 2: Playa de las Americas

El Dorado – de la 10: 00 până la 13: 00

Best Tenerife – de la 10: 05 până la 13: 05

Troya – de la 10: 10 până la 13: 10

Ruta 3: Los Cristianos

CC Pasarela – de la 09: 50 până la 12: 50

Sol Princesa Dacil – de la 09: 55 la 12: 55

La întoarcere ultimul autobuz pleacă la ora de închidere a parcului.

Siam Park

Siam Park

Croazieră Oceanul Atlantic, întâlnire cu balene pilot

Croaziera pe Oceanul Atlantic a fost fantastică, având în vedere ca am întâlnit balene pilot. Balenele pilot cu înotătoarea lungă se întâlnesc în ape nordice, pe când specia cu înotătoarea scurtă trăiește în regiuni tropicale și subtropicale.

Ambele specii trăiesc la adâncimi mari și numai ocazional se apropie de uscat. Deși s-au adunat o mulțime de date de la pescarii japonezi, care îi omoară pentru hrană, până nu demult se cunoștea foarte puțin despre delfinii pilot sălbatici.

INSULELE CANARE vulcanice, cu maluri abrupte, par a fi o stațiune climaterică pentru balenele pilot, care vizitează insulele pentru a se împerechea sau pentru a-și naște puii.

Hoho, am ajuns la shopping. Dacă ar fi după mine, n-aș lua niciun fel de excursie și aș cheltui toți banii pe shopping de electronice.

În Tenerife nu sunt taxe, și daca sunt, sunt foarte mici. Așadar, electronicele sunt foarte ieftine. De exemplu eu mi-am cumpărat din țară un Canon 1100D cu 1 500 RON, iar în Tenerife era în jur de 950 RON.

Am luat de acolo un GoPro Hero3 White Edition mai ieftin cu câteva sute de lei față de România. Exemplele pot continua…

Electronice cu garanție și fără să stați să negociați (pentru că acolo se negociază la aproape orice și chiar dacă ai impresia că ai ieșit bine, e mai mult ca posibil să fi luat țeapă) găsiți la Visanta în Playa de Las Americas.

Parcul Natural Teide

Există multe motive care recomandă Parcul Naţional Teide ca imperativ turistic pe insula Tenerife. Zona şi-a tras statutul de parc naţional în 1954, ca recunoaştere a valorii locului, o valoare de relevanţă atât biologică, cât şi geologică.

În timp, parcul a fost premiat cu diverse diplome ce consfinţeau unicitatea capitalurilor biolgice şi geologice ale sale, toate acestea culminând cu faptul că a fost declarat Patrimoniu UNESCO în 2007.

Este cel mai mare parc naţional din Spania, iar milioane de vizitatori vin aici în fiecare an, ceea ce face din Teide cel mai vizitat parc natural din Spania.

Adresă: 5, C. Emilio Calzadilla, etajul 4, 38002, Santa Cruz, Tenerife, Spania

Telefon: 0034 922 922 371

Fax: 0034 922 244 788

Email: teide.maot@gobiernodecanarias.org

Website: www.webtenerife.com

Program: de luni până vineri: între 9am şi 2pm.

Am ajuns și la hotel. Noi am fost cazați la hotelul Jardin Tropical, de 4*, din Costa Adeje. Ne-a fost recomandat de cei de la J’info Tours, ca fiind foarte frumos și plin de grădini tropicale.

Camera a fost de nota 7, destul de mică și fără cine știe ce dotări, cu toate că ne așteptam la cu totul altceva având în vedere că era atât de laudat de cei de la J’info Tours ca fiind unul dintre cele mai frumoase. Dacă trec cu vederea camera, peste tot în hotel erau grădini tropicale iar piscina arăta fantastic.

Noi am avut doar micul dejun, care a fost foarte bine organizat. Aveau de toate, de la fructe, la clătite făcute pe loc, până la brânză topită Hochland dacă nu te satisfăcea nimic pe acolo.

Pentru emigranți revin imediat cu episodul 2 din Tenerife. Avem niște povești foarte interesante de la români stabiliți acolo, cu diverse afaceri sau angajați la localuri și nu numai.

POZE TENERIFE, COPYRIGHT TIMETV.RO:

Tenerife Jardin Tropical

Tenerife, Hotel Jardin Tropical

Tenerife Hotel Jardin Tropical

Tenerife, Hotel Jardin Tropical

Tenerife

Tenerife

Tenerife2

Tenerife

Tenerife3

Tenerife

Tenerife4

Tenerife

Tenerife5

Tenerife

Balene pilot Oceanul Atlantic Tenerife

Balene pilot, Oceanul Atlantic, Tenerife

Restaurant Las Rocas Tenerife

Restaurant Las Rocas, Tenerife

Balene Pilot Tenerife

Balene Pilot, Tenerife, Insulele Canare

Social

Arhiva stiri