Opel introduce un 3 cilindri turbo. Pionierul: modelul Adam

Opel se pregateste sa lanseze un nou motor pentru modelul Adam, un trei cilindri turbo pe benzina de 115 cp. Constructorul german va prezenta propulsorul la Salonul Auto de la Frankfurt, luna viitoare.

opel-timetv
Cum evenimentul toamnei in materie de automobilistica se apropie cu pasi rapizi, Opel a ales sa prezint un nou propulsor din gama SIDI (Spark Ignition Direct Injection). Viitorul motor este un 3 cilindri pe benzina, de 1000 cmc, turbo, care dezvolta 115 CP si 166 Nm. Opel anunta ca acest nou motor va fi cu 20% mai putin gurmand decat cel cu patru cilindri aspirat disponibil in prezent, si anume vechiul 1.6, care dezvolta tot 115 CP.

Primul autoturism care va beneficia de acest tip de motorizare va fi Adam. Micuta citadina „nu avea dreptul” pana acum decat la „benzinarele” aspirate, in patru cilindri. Asadar, noua alternativa va fi una interesanta pentru soferii de masini mici. Pentru Adam, motorul SIDI in 3 cilindri va fi cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte. Un mic dezavantaj: noua tehnologie prezenta sub capota va aduce ceva greutate in plus pentru Adam.

Pentru moment, Opel a confirmat prezenta acestui tip de motor doar la modelul Adam. Cu siguranta, insa, va fi integrat si la alte modele, in viitorul apropiat.

Citeşte pe Time TV şi:

Opel Insignia facelift, dezvaluit in imagini

Social

Arhiva stiri