Portretul din cutie sau arta reciclării – video

520_5

 Un artist britanic îmbină spiritul altruist cu cel ecologic și are foarte mare succes.

 My Dog Sighs nu este unul dintre acei artiști stradali obișnuiți. El pictează cutiile de aluminiu găsite pe stradă cu o notă ușor suprarealistă, apoi le reamplasează pe străzi pentru ca oamenii să le poată lua acasă dacă doresc. Proiectul se numește “Canman” sau “omul de tinichea”și face parte dintr-o mișcare internațională numită Free Art Fryday (FAF, inclusă anul acesta în programele culturale ale BBC ), ai cărei membri lasă o mică parte din arta lor pe stradă pentru ca cineva să o găsească.

În ultimii 10 ani, în fiecare vineri, My Dog Sighs dă o nouă față deșeurilor de aluminiu, iar oamenii pot să le ia acasă și să le prețuiască. Artistul crede că fiecare cutie are propria istorie nespusă înainte de a fi salvată din coșul de gunoi.

„Canman” este un proiect artistic inedit, dar și un îndemn ecologic. My Dog Sighs spune că atâta timp cât ne păstrăm mintea deschisă tuturor posibilităților, arta poate surveni de oriunde și din orice, chiar și din cutiile de aluminiu aruncate pe stradă. Prin reciclarea materialelor aproape pierdute sau abandonate, aceste cutii dau o notă de umanitate și de fragilitate  care rezonează cu redescoperirea de sine în momente solitare.  

Stilul lui ar putea fi  definit de adăugarea unui strop de melancolie în portretele naive pe care le pictează pe suporturi neconvenționale cum ar fi cutii de alimente abandonate. Este o abordare mai neobișnuită a artei stradale. Conceptul de artă stradală ne trimite de regulă la ideea de pereți pictați, care uneori poate dăuna proprietății publice sau private. Într-adevăr această muncă nu este adresată unei audiențe în masă dar cu siguranță reprezintă o frumoasă dorință, de a transmite mesaje unui singur participant.

 Lucrările lui My Dog Sighs au avut un  succes incredibil în țări ca Israel, Japonia sau Marea Britanie. Artistul are un număr impresionant de vizitatori pe facebook si pe youtube și este pe cale să devină rapid o figură importantă a scenei artistice contemporane.

În filmuletul de mai jos este prezentat  procesul creativ din spatele transformarii cutiilor de aluminiu in  artă.


My Dog Sighs – A Can is Born from Strong Island Media on Vimeo.

 

 

sursa: yuppy.ro

Citește și:

Arta din caffe latte

Un joc cu insule si forme inedite – partea I – FOTO

Tuneluri superbe de copaci – FOTO

 

Social

Arhiva stiri