Festivalul internațional de chitară Transilvania

guitar-festival

 Zilele acestea se desfășoară la Cluj-NapocaFestivalul Internațional de Chitară Transilvania”. Evenimentul de notorietate internațională a ajuns la cea de-a XI-a ediție. Activitățile au loc între 6 și 11 august la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, la Magazinul PLAY instrumente muzicale, la Piata Lucian Blaga, nr.1-3 și la Colegiul Universitar Reformat ”Apafi Mihaly”.

Festivalul are patru componente, dedicate chitariștilor profesioniști și celor tineri, care acoperă atât partea educativă cât și cea artistică:

-recitaluri extraordinare ale unor interpreți faimoși,

-cursuri de măiestrie,  ținute de profesori internaționali finalizate cu diplome de participare,

-lecturi, seminarii, conferințe pe teme muzicale și o expoziție a instrumentelor,

-concursul internațional de chitară clasică, care se desfășoară pe patru categorii de varstă, la care participă  și formații camerale cu chitara

Asociatia de Chitară Transilvania, organizatorul acestui festival, își propune să dezvolte și să promoveze tinerii virtuozi ai chitarei din România, în general și din Transilvania în special.

 Pe scena festivalului de chitară clasică vor urca artiști români dar și interpreți ca Andras Csaki din Ungaria, Gabriel Bianco din Franta sau Jelica Mijanovic din Muntenegru.

 

trio_cluj

 

Citește și:

”Blondă sau brunetă”? – Interviu cu artistul Silvan Stâncel

Pasionat de jazz la 10 ani – interviu cu Albert Ruscu

Social

Arhiva stiri