Comisia Europeană sprijină un film românesc la festivalul de la Locarno

66-festival-film-locarno-jannuzzi-smith-HR

Nouă filme sprijinite prin programul pentru cinema MEDIA al Uniunii Europene vor fi prezentate în cadrul celei de-a 66-a ediții a Festivalului internațional de film de la Locarno, Elveția (7-17 august), portivit agenţiei de presă r/News.

Unul dintre filmele aflate în competiție este “Când se lasă seara peste București sau metabolism” al regizorului Corneliu Porumboiu (o coproducție România/Franța), care a beneficiat de o finanţare MEDIA de 83.500 de euro.

Cinci dintre aceste filme sunt în competiție, iar patru vor fi prezentate în Piazza Grande, cu o capacitate de 8.000 de locuri, pe unul dintre cele mai mari ecrane cinematografice în aer liber din lume”, se arată în comunicat.

În perioada festivalului sunt așteptați la Locarno aproximativ 150.000 de cinefili, precum și 3.000 de profesioniști din lumea filmului și aproape 1.000 de jurnaliști. Locarno va găzdui cel mai recent atelier din seria „PUENTES”, în cadrul căruia producători din Europa și America Latină se întâlnesc cu experți, potențiali finanțatori, agenți de vânzări și distribuitori de pe ambele continente.

Androulla Vassiliou, comisarul european responsabil cu programul MEDIA, va participa la festival la acest sfârșit de săptămână. Evenimentele importante ale festivalului din acest an vor include participarea unor celebrități precum Christopher Lee, Faye Dunaway, Anna Karina, Werner Herzog, Sergio Castellitto și Otar Iosseliani, precum și a lui Jacqueline Bisset, care va primi un premiu pentru întreaga carieră

„Programul MEDIA se află din nou în lumina reflectoarelor la Locarno, care este din totdeauna o platformă fantastică pentru filmele europene. (…) Înseamnă o industrie a filmului european puternică și diversitate culturală. Sunt încântată că, începând de anul viitor, MEDIA îi va sprijini în continuare pe cei mai talentați realizatori de film ai noștri în cadrul noului program Europa creativă”, a declarat Androulla Vassiliou, comisarul european responsabil cu programul MEDIA, citată în comunicat.

MEDIA (acronim pentru „Mesures pour encourager le développement de l´industrie audiovisuelle” – „Măsuri pentru încurajarea dezvoltării industriei audiovizuale”) a investit peste 1,6 miliarde de euro pentru a sprijini crearea și distribuția de filme, precum și formarea profesională și inovarea în acest domeniu, în scopul de a spori diversitatea și competitivitatea internațională a cinematografiei europene și a industriei audiovizuale.

Social

Arhiva stiri