Nissan GT-R Nismo, o masina care depaseste superlativele

Dupa Juke Nismo, iata ca apare si Nissan GT-R Nismo. Constructorul japonez doreste sa faca din Nismo divizia sa sportiva pentru autoturisme de serie, undeva pe acelasi nivel cu AMG, Motorsport, OPC, etc. Practic, ambitia lor este sa faca dintr-o masina deja exceptionala, ceva si mai exceptional.

nissan-timetv
Actualul Nissan GT-R este capabil (in teorie si in conditii ideale) sa efectueze sprintul de la 0 la 100 km/h in doar 2,7 secunde! Halal ambitie, nu? Si asta nu e tot. Potrivit unei persoane din interior, care a „ciripit” la Festivalul Vitezei de la Goodwood, noul GT-R Nismo, are un motor care ii permite sa atinga 0-97 km/h in doar doua secunde, ceea ce il face mai rapid decat alte supercaruri cu multe zerouri in coada, cum ar fi Bugatti Veyron.

In ceea ce priveste aspectul, GT-R va avea un look sportiv, cu ceva imbunatatiri stilistice, ce includ un esapament mai agresiv si o multitudine de detalii din fibra de carbon. Cat despre pret, inca nu a fost dezvaluit cat va costa Nissan GT-R Nismo, dar se asteapta o suma ceva mai mare de 100.000 de lire sterline, cand va ajunge la inceputul anului viitor, in Marea Britanie. Conform Auto Express, performanta s-ar datora reducerii greutatii si a unui plus de putere, gratie colaborarii dintre inginerii de la Nissan si cei de la Williams Engineering, pentru a crea aceasta serie speciala. Inginerii britanici au dezvaluit ca ar fi fantastic sa vada pana unde pot ajunge cu maximizarea dotarilor pentru GT-R, iar potential exista si peste versiunea Nismo. Asta suna mai mult decat promitator!

Citeşte pe Time TV şi:

Revine Nissan Terrano, bazat pe Dacia Duster

Liniuță în România: Lamborghini Aventador vs Nissan GT-R

Social

Arhiva stiri