Cum a ajuns Hawaii cel mai fericit stat din SUA

Conform unei noi cercetari Gallup, Hawaii este statul cu cei mai fericiti oameni din SUA. Nu este prima oara cand este considerat de catre cercetatori ca fiind cel mai fericit stat, insa calitatea vietii este intr-o crestere continua.

Hawaii-ceai-mai-fericiti-oameni-din-lume

Potrivit acestuia, speranta de viata pe teritoriul american este de 65 de ani. Locuitorii insulei pot adauga aproximativ 16 ani fericiti acestei medii. Exista cateva explicatii din cauza carora acestia detin secretul longevitatii.

„Timpul in Hawaii”

Conform sondajului, mai putin de o treime din rezidentii statului au declarat ca sunt stresati zilnic, in acest mod devenind cea mai putin stresata populatie dintre state. Se pare ca rezidentii folosesc timpul pentru a se bucura alaturi de prieteni si famile, acordandu-si ore intregi pentru a povesti si a glumi alaturi de acestia chiar daca au o zi grea, a declarat Rochelle Ballard, un cetatean al insulei pentru Huffington Post.

Soare si aerul curat

Pentru ca au soare din plin, acestora le este simplu sa asimileze vitamina D, cea care ajuta la mentinerea unui echilibru mental. Temperatura medie in timpul anului este de aproximativ 29 de grade Celsius, iar faptul ca nu trebuie sa se gandeasca la ninsoare ii ajuta pe acestia sa ramana cu zambetul pe buze.

Mancarea proaspata si exercitii zilnice

Dieta bazata in general pe legume, fructe si peste proaspat si consumul scazut de sare ii ajuta pe acestia in lupta impotriva diverselor boli. Aproximativ 60% din populatie au un program zilnic de exercitii fizice.

Optimismul exagerat

Optimismul raspandit la nivelul intregului stat are de asemenea beneficii asupra sanatatii acestora. Cercetatorii au demonstrat in nenumeroase randuri ca optimismul este direct legat cu longetivitatea. Cei care privesc intotdeauna partea plina a paharului au parte de o calitate a somnului marita, iar oamenii de stiinta de la Harvard au aratat ca fericirea poate scadea riscul unor boli de inima.

Un sistem de sanatate eficient
Sistemul de sanatate al statului Hawaii le impune medicilor sa trateze orice angajat care are o medie mai mare de 20 de ore de munca pe saptamana.

Legaturile stranse dintre membrii aceleasi comunitati

Oamenii de pe insula sunt cunoscuti pentru timpul pe care prefera sa il petreaca alaturi de cei dragi, activitate care devine un factor important in scaderea nivelul de stres al persoanelor, echilibrul mental al acestora si cresterea sperantei de viata . Comunitatile acestora au si ele modul lor de a-si pune amprenta asupra nivelului crescut de fericire al locuitorilor. Doctorul Bradley Willcox sustine ca diferenta dintre rezidentii insulei si ceilalti se afla la nivelul de perspectiva. Pentru acestia este mai importanta viata personala decat cea financiara.

Desi muncesc, acestia gasesc mai mult timp pentru lucrurile pe care le pretuiesc: familia.

 

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si:

Social

Arhiva stiri