Tuneluri superbe de copaci – FOTO

Continuam seria celor mai speciale tuneluri din lume cu tuneluri naturale de copaci. Alei, bulevarde, drumuri nationale acopeirte de cupole simetrice de copaci. Suna frumos, nu? Ei bine, stati sa vedeti imaginile!

1. Esplanada Jacarandas, Africa de Sud

tuneluri copaci-timetv

Peste 10 milioane de copaci mentin verde cel mai mare oras din Africa de Sud. Potrivit unor surse neoficiale, Johannesburg este casa a celei mai mari paduri facute de mana omului.
Exista peste 49 de specii de Jacaranda, majoritatea provenind din America de Sud si bazinul Caraibelor. Copacii tropicali au fost importati in Africa de Sud acum mai bine de un secol. Octombrie e luna in care mii de flori violet se deschid spre bucuria ochilor locuitorilor, turistilor si fotografilor.

tuneluri copaci-timetv

2. Tunelul Iubirii, Ucraina

tuneluri copaci-timetv

Unul dintre cele mai frumoase tuneluri din lume poate fi gasit in orasul Klevan, Ucraina: Tunelul Iubirii. Format din copaci, tunelul lasa loc unei linii de cale ferata si este atractia principala a zonei, fiind considerat si unul dintre cele mai frumoase locuri din Ucraina. Tunelul are un kilometru si ramane un mister pentru locuitori.

3. Tunelul Florilor de Cires, Germania

tuneluri copaci-timetv

Tunelul Florilor de Cires se afla in orasul Bonn, Germania. Este o strada linistita, casa a unei serii de ciresi superbi. Primavara invie atunci cand florile larg deschise formeaza o cupola de vis, de culoare roz.
Sunt doua astfel de strazi in Bonn, cu ciresi plantati de o parte si de alta. Florile de cires dureaza de la 7 la 10 zile, dar viata lor depinde foarte mult de vreme.

tuneluri copaci-timetv

4. Gardurile intunecate, Marea Britanie

tuneluri copaci-timetv

Acest tunel din fagi, are mai mult de 300 de ani si este format din aproximativ 100 de copaci, alineati de-a lungul Drumului Bregagh, in Irlanda de Nord. Formeaza un arc deasupra drumului si au existat ingrijorari ca ar putea cadea oricand, din cauza varstei si starii in care se afla. Din acest motiv s-au construit niste garduri din sarma pentru a-i sprijini mai bine.

tuneluri copaci-timetv

5. Strada Gonzalo de Carvalho, Brazilia

tuneluri copaci-timetv

Un tunel verde, format din coroanele a mai mult de 100 de copaci din specia tipuana, reprezinta principala atractie de pe strada Gonzalo de Carvalho, in partea sudica a Porto Alegre, care a castigat recent titlul de „cel mai frumos din lume”. Tunelul are jumatate de kilometru si a fost declarat Patrimoniu Natural al Americii LAtine, in 2006.

tuneluri copaci

6. Tunelul Aleea Stejarilor, SUA

tuneluri copaci-timetv

Aleea Stejarilor este o plantatie istorica aflata in Louisiana, SUA.  Numele deriva de la forma in care copacii si-au incrucisat coroanele, deasupra aleii lunga de 240 m. Copacii au fost plantati in secolul XVIII inainte de constructia casei. Tunelul duce de la casa pana la raul Mississippi.

tuneluri copaci-timetv

7. Tunelul Ginkgo, Japonia

tuneluri copaci-timetv

Gingko biloba este un copac extrem de venerat in cultura japoneza. Sase copaci ginkgo au supravietuit bombei de la Hiroshima, care continua sa creasca si astazi. Asadar, japonezii  considera acest copac drept „purtator de speranta”. Mai este cunoscut drept „supravietuitorul” sau „fosila vie”. Peste 65 de mii de copaci din aceasta specie se gasesc pe strazile japoneze, in gradini si parcuri, astazi. Tunelul din imagine se afla in vecinatatea gradinii Meiji Shrine, Tokio.

tuneluri copaci-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Cinci tuneluri inedite din jurul lumii – FOTO

Top 5 zgaraie-nori cu teluri inalte – FOTO

Sapte epave care atrag si dupa “pensionare” – FOTO

Crestele orizontale, balcoane ale frumusetii – FOTO

Social

Arhiva stiri