Raul care curge sub mare

Raul care curge sub mare

Ultimul lucru pe care se asteapta sa-l vada un scufundator aflat la peste 25 de metri adancime este … imaginea unui rau. Insa exact asta s-a intamplat intr-o groapa naturala din Mexic, denumita Cenote Angelita.

raul-de-sub-mare

Conform Daily Mail, Cenote Angelita se traduce prin „Micul Inger” si se afla in Peninsula Yucatan din Mexic. Acest fenomen neobisnuit poate fi vazut „live” doar de catre scufundatorii experimentati care pot sa faca fata presiunii unor adancimi de peste 50 de metri. In schimb, cei care nu au aceste abilitati se pot bucura de imaginile captate de fotograful Anatoly Beloshchin, care a si filmat pe deasupra.

Aceasta groapa naturala s-a format dupa prabusirea unei pietre de calcar, care, de atunci, se umple cu apa.

Cenote Angelita a fost folosita de multe ori de civizliatia maya pentru ritualurile de sacrificiu. In primii 25 de metri din adancime, scufundatorii au parte de o apa limpede, prin care pot admira frumusetile subterane, inainte sa apara prima imagine a raului.

Si, chiar daca pare sfarsitul calatoriei, este doar jumatatea explorarii. Inotatorii trebuie sa-si aprina lanternele si sa-si gaseasca drum pe o distanta relativ mica, pana sa ajunga in apele sarate.

 

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si:

Social

Arhiva stiri