Cinci tuneluri inedite din jurul lumii – FOTO

Tuneluri: in mare parte, sunt constructii facute de mana omului si fac legaturi, scurteaza trasee, faciliteaza traficul, traverseaza portiuni dificile. Mai jos am alcatuit o lista a celor mai ciudate tuneluri din lume.

1. Tunelul Turn, Japonia

tuneluri inedite-timetv

Una dintre cele mai inedite constructii din Japonia este cladirea Gate Tower, Osaka. Cladirea este rezultatul unor compromisuri neobisnuite intre proprietarul zonei si guvernul japonez. Etajele 5, 6 si 7 ale cladirii de 16 etaje in total, sunt rezervate unui tunel de tren, care trece fix prin cladire. Pe lista de locatari, la etajele respective este trecut trenul Hanshin. Tunelul nu are nici un contact cu cladirea si este inconjurat de o structura care o izoleaza de zgomot si vibratii.

2. Tunelul Bustean, California, SUA

tuneluri inedite-timetv

Acest tunel e taiat intr-un copac imens din specia Sequoia, cazut in Parcul Nationl Sequoia, California, SUA. Copacul, care masura 84 m in inaltime si 6,4 m in diametru, a cazut peste un drum din parc, in 1937, din cauze naturale. In urmatorul an, administratorii parcului au chemat o echipa sa taie un tunel de 2, m inaltime si 5,2 m latime prin bustean, eliberand astfel drumul.

3. Tunelul din pesti, Spania

tuneluri inedite-timetv

Calatoreste intr-o lume subacvatica, ptrintr-un tunel de 70 de metri la Oceanograful din Valencia, unde viata marina devine parte din viata ta. Apa se misca deasupra si sub tine, iar luminile reflecta o varietate de pesti care inoata prin acest tunel unic care atrage mii de turisti an de an.

4. Tunel natural, Virginia, SUA

tuneluri inedite-timetv

Acest tunel natural este o pestera masiva formata in timp, prin eroziune si serveste drept tunel pentru trenuri. Cu o lungime de 61 de metri si o latime suficienta cat sa intre un tren, in 1906, Southern Railway a aprobat o linie de trenuri personale care sa treaca prin acest tunel. Astazi nu mai este folosit, dar liniile de tren continua sa existe.

5. Tunelul Guoliang, China

tuneluri inedite-timetv

Acest tunel magnific din muntii Taihang a fost construit de 13 sateni locali, condusi de seful lor, Shen Mingxin. Le-a trebuit 5 ani pentru a-l termina si a fost deschis traficului in 1977. Tunelul are 1200 de metri lungime, 5 metri inaltime si 4 metri latime si trece printr-o parte aproape verticala cu multe gauri, din munte.

 

Citeste pe TimeTV si:

Top 5 zgaraie-nori cu teluri inalte – FOTO

Crestele orizontale, balcoane ale frumusetii – FOTO

Constructii naturale superbe: arcuri si poduri – FOTO

Destinatii de vacanta, pentru doritorii de ‘altceva’

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

 

Social

Arhiva stiri