Oraşul în care PLOUĂ cu PEŞTI

Oraşul în care PLOUĂ cu PEŞTI!

Se întâmplă anual, în luna mai sau iunie: sute de peşti cad pe străzile unui oraş, în timpul furtunilor puternice.

cad-pesti-din-cer-PLOUĂ-cu-PEŞTI

Ciudatul fenoment are loc în oraşul Yoro din Honduras şi deşi de-a lungul timpului au fost semnalate “evenimente” similare în lume, oamenii de ştiinţă nu reuşesc să explice cu exactitate ce se întâmplă în timpul unor astfel de furtuni.

Una dintre ipoteze susţine că „ploaia de peşte” este determinată de tornadele care se deplasează pe apă şi care atrag în ele peştii care habituează suprafaţa apei, pentru ca apoi să îi arunce în altă parte.

Dar…Cercetătorii subliniază că astfel de tornade nu duc peştii pe distanţe lungi, prin urmare acest lucru nu explică de ce „ploaia de peşte” are loc în Yoro:

“Dacă această teorie ar fi corectă, atunci peştii ce ajung în oraş ar trebui să provină din a doua cea mai apropiată sursă de apă, adică din Atlantic, de la aproximativ 200 de kilometri depărtare”.

Cea mai credibilă explicaţie a venit din partea unei echipe de oameni de ştiinţă de la National Geographic, care au fost martori la eveniment încă din anii 70. Explicaţia a fost dată după ce s-a observat că peştii sunt orbi! Oamenii de ştiinţă au concluzionat că ei nu cad din cer, “dar ploile masive i-au forţat să iasă la suprafaţă”.

Pentru localnici şi nu numai fenomenul rămâne încă un mister. Potrivit legendei locale, „lluvia de peces” este un semn de binecuvântare venit din partea părintelui Jose Manuel Subirana, un misionar spaniol care a vizitat zona în anii 1860 şi care s-a rugat pentru cei săraci şi înfometaţi din regiune, cerându-i lui Dumnezeu să le asigure hrana.

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si: Imaginile publicate duminică de Animal Planet au uimit milioane de oameni: “Sirenele chiar există!” Video

Sursa: evz.ro

Social

Arhiva stiri