Google Chromecast, internet wireless direct pe televizor

Google Chromecast, internet wireless direct pe televizor

Google se lanseaza in forta pe piata televizoarelor, cu un produs apeciat de specialistii in tehnologie. Este un dispozitiv care se introduce direct in televizor, iar performantele lui sunt deosebite.

Google-Chromecast-usb-hdmi

Este vorba de Chromecast, un mic dispozitiv care se introduce in mufa HDMI a televizorului si care va costa numai 35 de dolari.

In pret este inclus si un abonament de 3 luni la Netflix, scrie Bussiness Insider.

Chromecast este compatibil cu orice smartphone, tableta sau laptop. Ca sa vedeti care sunt cele mai noi gadgeturi si cum puteti avea o casa cu adevarat “digitala”, intrati pe SmartNation.ro.

Dispozitivul functioneaza cu iOs sau Android, iar pe laptop cu un browser Chrome.

Muzica si clipurile vor fi trimise prin wireless spre Chromecast si apoi vor fi vizionate pe ecranul televizorului.

Androidul sau iOS va functiona ca telecomanda, permitand accesul pe televizor.

Noul gadget va fi o concurenta serioasa pentru Apple TV, care costa 99 de dolari in Statele Unite.

Acesta este o cutie mai mare, cu anumite aplicatii incluse, in timp ce Chromecast poate fi folosit pentru orice doreste utilizatorul sa vada, prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Google a incercat de mai mult timp sa trimita clipuri de pe mobil pe televizor prin tehnici de acest fel, iar acum s-au vazut rezultatele cercetarii.

Sistemul pare sa fie foarte simplu si functioneaza pe majoritatea platformelor mobile.

Este un bun exemplu pentru o inovatie de succes. Daca vreti sa aflati si alte inovatii in domeniul tehnologiei, intrati pe SmartNation.ro, unde exista si un concurs cu premii, in care va puteti inscrie, daca aveti un proiect in care credeti.

Specialistii de la Business Insider au gasit insa si „un minus” acestui nou dispozitiv: necesita HDMI, de aceea utilizatorul trebuie sa-l incarce regulat, folosind un adaptor USB.

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si: Aireal, supergadgetul inventat de el uimeste lumea

Social

Arhiva stiri