Destinatii de vacanta, pentru doritorii de ‘altceva’

Despre vacanta se stie ca se planifica din timp sau nu, ca e acea perioada libera in care sa te relaxezi cum poti mai bine si ca e cu siguranta, ceva la care ai visat destul de mult. Daca nu esti fan al vacantelor clasice, la mare, cu bere si cluburi, sau la munte, cu bere si gratare, atunci una din urmatoarele destinatii s-ar putea sa iti dea idei, in ceea ce priveste vacanta ta de anul acesta sau anul viitor.

1. Marea duna din Pyla – Franta

duna franta-timetv

La 60 de kilometri de Bordeaux, puteti admira cea mai mare duna din Europa (Marea duna a lui Pyla sau Pilat). Aceasta duna atinge inaltimea de 107 m. La aceasta altitudine, peisajul e spectaculos, cu o coasta oceanica impadurita, Lantul Pirineiilor la orizont, si golful ondulat. In plus, zona e faimoasa pentru activitatile de zbor cu parapanta.

duna franta-timetv

2. Hotel de Gheata – Suedia

vacante deosebite-timetv

Chiar daca mai sunt hoteluri de gheata si in Finlanda, Quebec, Canada, Norvegia si Romania, hotelul din Jukkasjarvi, Suedia, este cel mai vechi si cel mai faimos. Localizat la 200 kilometri de Cercul Arctic, intr-un mic sat din Laponia, acest hotel este vestit pentru decoratiile dramatice si renaterea sa anuala. Experienta de a dormi intr-un astfel de loc e cu adevarat unica.

vacanta deosebita-timetv

3. Antarctica

vacanta unica-timetv

Gheata, zapada, apa, pinguini – definitia Antarcticii. Acest continent de la polul sud, rece si inghetat a devenit in ultimul timp o destinatie turistica foarte populara. Peisajele intinse, salbaticia locului, animalele unice atrag iubitori de natura si turisti carora le plac activitatile de genul cross schi sau kayaking. Altora le place doar sa pluteasca in zona, la bordul unei nave de croaziera.

vacanta unica-timetv

4. Sky Walk – Costa Rica

pod jungla-timetv

Sky Walk e o combinatie bine gandita de poduri suspendate si piste de plimbare prin jungla Monteverde. Aceste poduri se intind de-a lungul canioanelor si depresiunilor si aduc vizitatorii fata in fata cu nivelul mai inalt al coroanei junglei. In total sunt sase poduri, cel mai lung avand peste 300 m. Cararile pentru plimbari se extind pe 2,5 km, fapt ce face ca  acest tur sa fie accesibil aproape oricui. Urcusul nu e solicitant sau noroios, deoarce pistele sunt bine intretinute si in general plate.

vacanta unica-timetv

5. Laguna Albastra – Islanda

vacanta unica-timetv

Laguna Albastra din Islanda este un loc pe care vizitatorii nu trebuie sa-l sara. Este totodata denumita si „Pamantul focului si-al apei’, pentru ca poti sa inoti lejer in apa calda, in timp ce afara ninge. Statiunea geotermala este una dintre cele mai vizitate atractii din Islanda. Apele cu aburi sunt parte a unei formatiuni vulcanice, bogate in siliciu si sulf si recomandate persoanelor care sufera de anumite afectiuni ale pielii. Temperatura medie in zona pentru bai este de 37-39 grade Celsius.

vacanta unica-timetv

6. Golful Mosquito, bioluminescent – Puerto Rico

vacanta unica-timetv

Golful Mosquito, cunoscut de asemenea ca Golful Bioluminescent , este fara indoiala cel mai veridic exemplu pentru acest fenomen natural, din lume. Cea mai mica miscare in apa creaza urme de un albastru electric superb. Acest lucru se datoreaza unor creaturi mici bioluminescente. Fenomenul este atat de intens, supranatural si spectaculos, incat acest golf este considerat a fi a opta minune a lumii.

vacanta unica-timetv

Social

Arhiva stiri