400 de salvamari au intrat în grevă

 

salvamari-timetv

Salvamarii din sudul litoralului au intrat marți în grevă japoneză. Aproape 400 de oameni nu și-au primit salariile de peste două luni, iar dacă situația nu se va remedia, vor declanșa greva generală.

Zona serviciilor salvamar se împarte în două regiuni. Regiunea de nord, care este protejată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR), şi zona de sud a litoralului, unde serviciul de salvamar este asigurat de mai multe firme care au contracte cu primăriile. Greva e a celor din sud, ei au probleme cu salariile”, a declarat Dumitru Costin,  preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), pentru Agenţia de presă r/News

Dumitru Costin mai susţine că după rectificarea bugetară, cel mai devreme în cursul lunii august, salvamarii își vor primi salariile.

Pe masa Guvernului nu a ajuns nici acum actul normativ privind alocarea a aproape 4,5 milioane de lei pentru plata salvamarilor și a asistenței medicale de pe plajă deși acesta a fost întocmit încă din luna mai.

În 2010 și 2011, plata salariilor s-a făcut din fondul de rezervă al guvernului.

 

 

 

citește pe TimeTv și:

O nouă afacere de miliarde cu statul, accesibilă doar ”regilor asfaltului” – autostrada Sebeș-Turda

Fenomen rar la Vama Veche, turiștii au filmat o tornadă!

Social

Arhiva stiri