Parisul, stațiune balneară sezonieră

plaja la paris-timeTv

Cel mai romantic oraș al lumii se transformă vara în… stațiune balneară.

Parizienii dar și turiștii de pot relaxa zilnic pe plajele Senei în zilele toride. 

Plajele sunt  situate vis-a-vis de  l’île de la Cité, cuprind cartierele de pe malul drept al Senei și se întind de-a lungul bazinului parcului Villette, iar  pentru instalare s-au folosit 5000 de tone de nisip. Anul accesta proiectul estival va dura până pe 18 august.

 Programul a fost lansat în 2002 de către primarul Parisului, Bertrand Delanoë. Fâșia îngustă de nisip nu face concurență stațiunilor din sudul sau din vestul Franței, dar cu cu siguranță adună mulți vizitatori în weekend.

Autoritățile doresc să atragă anul acesta câteva milioane de trecători, care să se destindă pe plaja sezonieră de aproape un kilometru lungime, amenajată de-a lungul fluviului Sena.

Oamenii sunt invitați să participe la diverse activități, de la cursuri de thai-chi sau lectură în aer liber până la distracții pe apă. 45 de ambaracțiuni de agrement se găsesc de-a lungul canalului.

 

F24-parisplage-13

 

În fiecare vineri și sâmbătă între  26 iulie și 18 august, opt spectacole live, concerte, operă sau dans, vor fi retransmise pe un ecran gigant, instalat în curtea hotelului Ville.

O tiroliană care face legătura între cele două maluri ale bazinului Villette și un circuit de karting electric pentru copii propus de către Federația Franceză de Automobilism sunt noutățile acestui sezon.

Costurile de aproximativ 1,5 milioane de euro sunt acoperite în mare parte de partenerii privați ai hotelului Ville.

F24-parisplage-04

sursa: france24.com

Citește pe TimeTv și:

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Apariție controversată pe coperta Rolling Stone

Campanie sănătoasă – în Dubai primești câte un gram de aur pentru fiecare kilogram slăbit!

 

Social

Arhiva stiri