Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Cand spui insulele Maldive, spui vacanta, mare, soare. Sunt faimoase pentru frumusetea naturala: ocean albastru, plaje albe, aer curat si temperaturi placute. Datorita apelor cristaline si spectacolului subacvatic, Insulele Maldive sunt catalogate a fi printre cele mai recreationale locuri din lume. Sunt formate din 1.192 de insule de corali, din care 50 au fost transformate in statiuni superbe. Mai jos am prezentat sapte dintre cele mai frumoase astfel de statiuni.

1. Statiunea Lily Beach & Spa din Huvahendhoo

frumoasele maldive-timetv

Statiunea Lily Beach & Spa se afla pe insula Huvahendhoo, invecinata de un spectaculos „recif de casute”. Lux de 5 stele si un pachet all inclusive sunt servicii rare in Maldive, dar aceasta statiune este renumita pentru acest lucru.

frmuoasele maldive-timetv

2. Statiunea Insula Mirihi

frumoasele maldive-timetv

Mirihi e un nume dat dupa niste flori mici si galbene care se gasesc pe aceasta insula. Potrivit folclorului local, aceste flori pot fi folosite pentru a anihila efectul otravei. Aceasta superba insulita tropicala are doar 350 m lungime si doar 50 m latime. Cu plajele imaculate, ape turcoaz si unul dintre cele mai superbe complexe de case, este considerata a fi un adevarat colt de Rai, pe Pamant.

frumoasele maldive-timetv

3. Insula Ascunzatoare din Dhonakulhi

frumoasele maldive-timetv

Aceasta statiune este una de lux construita pe insula Dhonakulhi, proprietate privata. Cu piscine, un mic port, case cochete si restaurante exotice, este prima statiune de acest gen, construita in Maldive. Plaja are 1.4 km de fiecare parte, iar apele cristaline de un turcoaz electric, se intind cat vezi cu ochii.

frumoasele maldive-timetv

4. Statiunea Insula Vakarufalhi

frumoasele maldive-timetv

Vakarufalhi se afla in partea sud-estica a Maldivelor si este cea mai faimoasa statiune pentru pasionatii de scufundari. Casele au fost restaurate recent, iar o plimbare lenesa in jurul nisipului fin si alb ia cam 10 minute.

frumoasele maldive-timetv

5. Statiunea Maayafushi

frumoasele maldive-timetv

Maayafushi este o insulita cu specific italian, comoda si cu preturi modeste in stilul-vechi caracteristic Maldivelor. Micuta insula este intima si ofera un spectacol natural impresionant.

frumoasele maldive-timetv

6. Statiunea Gangehi

frumoasele maldive-timetv

Situata in una dintre cele mai sugestive lagune din Maldive, Statiunea Gangehi a fost inaugurata in 2008. Insula e un loc paradisiac cu plante luxuriante si o arhitectura unica. Gangehi este inconjurata de doua plaje, iar una dintre ele este faimoasa pentru ca in timpul refluxului, se extinde peste 800 de metri, oferind vizitatorilor o plimbare unica pe o bucata de nisip virgina.

frumoasele maldive-timetv

7. Statiunea Dholhiyadhoo

frumoasele maldive-timetv

Statiunea in forma de arc este un loc idilic cu o plaja ingusta alba si apa de safir. 65 de vilute au fost construite pe aceasta bucata de pamant. Deschisa la sfarsitul anului 2011, insula de 5 stele nu e tocmai accesibila oricui, dar serviciile sunt pe masura: servicii spa, restaurante cu bucatarie de lux, camere impecabile, ca sa nu mai vorbim de peisajele si apele cristaline.

frumoasele maldive-timetv

 

Social

Arhiva stiri