Cele mai frumoase cinci gropi naturale din lume – FOTO

Natura nu inceteaza niciodata sa ne surpinda. Fenomenele, formatiunile naturale sunt de multe ori adevarate opere de arta care inspira mintea umana. Aceste gropi naturale s-au format gradual sau brusc si se gasesc in intreaga lume.  Am insirat mai jos o lista cu cele mai frumoase astfel de formatiuni naturale care au devenit adevarate atractii turistice.

1. Groapa Albastra Dean, Bahamas

gropi frumoase-timetv

Groapa Albastra Dean este cea mai adanca formatiune cu apa de mare din lume. Are 202 metri adancime si se afla in orasul Clarence din Long Island, Bahamas. Si-a primit numele de la o familie locala de latifundiari.

gropi frumoase-timetv

2. Groapa Bimmah, Oman

gropi frumoase-timetv

Aceasta groapa a fost formata natural cand pamantul faramicios s-a surpat. Exista un tunel subacvatic care se intinde, pe 500 de metri, pana la mare, combinanad apa dulce cu cea sarata. Scufundarea e posibila, dar din cauza fluxului, sunt emise frecvent atentionari.

gropi frumoase Red Lake - Croatia groapa belize groapa blize 2 Morning-Glory-Pool-1 Morning-Glory-Pool-3

3. Marea groapa albastra, Belize

gropi frmuoase-timetv

Marea Groapa albastra este o depresiune oceanica adanca langa coasta insulelor Belize. Groapa e circulara, cu un diamteru de 300 de metri si o adancime de 124m. Reprezinta un loc popular pentru scafandri care sunt atrasi de oportunitatea de a se scufunda in ape cristaline pline cu diferite specii de pesti.

gropi frumoase-timetv

4.Lacul Rosu, Croatia

lacul rosu-croatia-timetv

Lacul Rosu e format intr-o groapa carstica langa Imotski, Croatia. Este cunoscut pentru numarul mare de pesteri si stancile incredibil de inalte, de peste 241 de metri. Adancimea totala a acestei groape este de 530 de metri cu un volum de 25-30 milioane de metri cubi, situand-o pe locul al 3 -lea in lume.

5. Groapa Gloria Diminetii, Wyoming, SUA

groapa parc sua-timetv

Aceasta e una dintre cele mai proeminente si frumoase piscine termale din Parcul Yellowstone. Adancimea acestei piscine e de 4 metri. Numele i-a fost dat in 1880, pentru ca seamana cu floarea numita „gloria diminetii”.

gropi frumoase-timetv

 

Social

Arhiva stiri