Apariție controversată pe coperta Rolling Stone

 

Djokhar Tsarnaev pe coperta rolling stone

Ultima ediție a revistei Rolling Stone a atras furia americanilor.  Pe copertă apare într-o manieră avangardistă, Djokhar Tsarnaev, unul dintre presupușii autori ai atentatului de la Boston.

Revista Rolling Stone l-a făcut celebru pe DjokharTsarnaev, acuzat de terorism. Apariția pare a fi în avantajul lui. Coperta ne arată un tânăr cu privire melancolică, plete brunete care-i cad peste ochi, cu mustața și barbișon; poartă un tricou alb și este rezemat de un perete.  Coperta revistei a atras rapid o avalanșă de critici. Pagina de Facebook a revistei a fost asaltată de comentarii aprinse.  Cei de la Rolling Stone au fost acuzați că ”dau un aer glamour terorismului” și că mai portivită pentru copertă ar fi fost imaginea băiețelului de 8 ani, ucis în atentat.  Imaginea de pe copertă promovează articolul în care jurnalistul Janet Reitman reface o parte din viața lui DjokharTsarnaev. Unelev strălucit și promițător, care, respins de familia sa, a căzut în islamismul radical, iar,în cele din urmă, s-a transformat într-un monstru.” Dar portertul, care îi dă un are romantic lui Tsarnaev, a declanșat numeroase dezbateri într-o țară încă traumatizată de atentatul de la Boston. Tânărul american de origine cecenă pare a fi responsabil de atac împreună cu fratele său, care a decedat ulterior. Atacul de pe 15 aprilie s-a soldat cu 3 morți și 264 de răniți.

Prezentatorii matinalului Today Show, al postului american NBC, au menționat că Tsarnaev avea aerul lui Jim Morrison, vocalistul de la The Doors, pe care revista l-a avut pe copertă în 1991 cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la moartea sa.

sursa: france24.com

Citește pe TimeTv și:

Campanie sănătoasă – în Dubai primești câte un gram de aur pentru fiecare kilogram slăbit!

Alertă ONU: peste 6000 de oameni fug zilnic din Siria

 

Mâncarea de la cantina unei școli din India a ucis 22 de copii

 

Furia egiptenilor face noi victime: 7 morţi şi peste 250 de răniţi
Grecia, din nou paralizată de greve!

Social

Arhiva stiri