Mâncarea de la cantina unei școli din India a ucis 22 de copii

copii au murit in india intoxicatie alimentare-timetv

22 de copii au murit și alți 30 au fost internați miercuri într-un spital din India.  Tragedia  a avut loc după ce au mâncat la cantina unei școli publice din statul Bihar, situat în nordul Indiei. Elevii aveau vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Prânzul compus din orez și linte a fost preparat chiar în școala lor.

”Credem că motivul tragediei ar putea fi insecticidele din legume sau din orez”, a declarat pentru BBC, Abhijit Sinha, un înalt funcționar al statului Bihar.

O echipă de experți criminaliști a analizat probele de alimente și vomă. Medicii au confirmat că elevii au decedat în urma unei toxiinfecții alimentare. 30 de copii sunt încă în spital. Potrivit anchetei, a fost găsit în alimente un conținut de fosfați dintr-un insecticid. Uleiul de muștar folosit la gătit era contaminat.

Tatăl unuia dintre copii afectați a declarat că fiul său a vomitat la întoarcerea de la școală și că a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

”Copiii mei au mers la școală să învețe și au venit acasă plângând și spunând că le este rău” a declarat părintele unui alt elev.

Mai multe persoane au protestat  marți seară în statul Bihar și au cerut măsuri ferme împotriva celor responsabili pentru moartea copiilor. În orașul Chhapra, sute de oameni furioși au spart ferestrele unui autobuz școlar și au jefuit o secție de poliție. Șeful guvernului din Bihar a deschis o anchetă și a promis despăgubiri de câte 200.000 de rupii, aproximativ 2.500 de euro, pentru familiile victimelor.

Intoxicațiile alimentare în școlile indiene sunt frecvente din cauza igienei precare și a calității slabe a hranei date copiilor. Mesele sunt furnizate gratuit de către școlile publice pentru milioane de elevi care provin din familii dezavantajate. Programul este răspândit în toate cele 29 de state ale Indiei. În 2012, mai mult de 130 de elevi ai unei școli din vestul Indiei, au fost spitalizați în urma contaminării cu bacteria E. coli.

 

copii india-timetv

sursa: france24.com

 

Citește pe TimeTv și:

Furia egiptenilor face noi victime: 7 morţi şi peste 250 de răniţi

 

Grecia, din nou paralizată de greve!

 

Social

Arhiva stiri