De ce unii oameni sunt devorati de tantari, iar altii nu

V-ati intrebat vreodata de ce sunteti devorati de tantari, in timp ce alte persoane de langa voi nu sunt niciodata intepate? Pentru prima data, cercetatorii vin cu o explicatie.

oameni-devorati-de-tantari

Oamenii de stiinta au descoperit motivele pentru care anumiti oameni sunt intotdeauna intepati de neplacutele insecte:

 – Tantarii prefera grupa de sange 0 – Potrivit cercetatorilor, persoanele care au grupa de sange 0 au de doua ori mai multe sanse sa fie intepate decat cele care au grupa A. Studiile arata ca aceasta grupa de sange este preferata tantarilor in detrimentul oricarei alteia.

Insectele sunt atrase de bere – Consumul unei singure sticle de bere creste de cateva ori riscul unei persoane de a fi intepata de tantari. Oamenii se stiinta sustin ca aceste insecte sunt atrase de substantele din bere si le pot „mirosi” in sangele unei persoane.

Femeile insarcinate sunt victime sigure – Se pare ca tantarii sunt atrasi de femeile gravide mai mult decat fata de orice alta persoana. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru se explica prin faptul ca temperatura abdomenului unei femei insarcinate este cu un grad mai mare decat la alte persoane. Mai mult, femeile care sunt in perioada ovulatiei au sanse mai mari sa fie intepate decat in celelalte zile ale lunii.

Culorile care atrag tantarii – Aceste insecte sunt atrase cel mai mult de culoare neagra, apoi rosu si gri. Asadar, evitati sa purtati haine in aceste culori in zone unde sunt sanse ridicate sa fie tantari. Cele mai bune culori pentru a indeparta insectele sunt verde si galben.

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si: Prezervativul vă dă bătăi de cap? A apărut o nouă metodă de contracepţie care vă protejează de HIV

Social

Arhiva stiri