Furia egiptenilor face noi victime: 7 morţi şi peste 250 de răniţi

Egiptenii nu se lasă! Confruntările din timpul nopţii de la Cairo, în cadrul manifestaţiilor susţinătorilor preşedintelui demis Mohamed Morsi, au fost atât de dure încât şapte oameni şi-au peirdut viaţa iar alţi 261 au fost răniţi, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de sănătate egiptene.

egipt

În cartierul Gizah, cinci oameni şi-au peirdut viaţa şi alte două în sectorul Ramses, în apropiere de unul dintre principalele poduri peste Nil şi de piaţa Tahrir.  Un oficial de rang înalt al Ministerului Sănătăţii, doctorul Khaled al-Khatib, citat de agenţia oficială Mena, a confirmat că şapte persoane au murit în confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine. Potrivit lui Soltan, în afară de cele cinci decese, ciocnirile produse în sectorul Ramses au provocat rănirea a cel puţin 125 de persoane. Alte 130 de persoane au fost rănite la Gizah, a adăugat el. Potrivit aceleiaşi surse, şase persoane au fost rănite în jurul moscheei Rabaa al-Adawiya, unde zeci de mii de susţinători ai lui Mohamed Morsi au protestat din nou luni seara pentru a cere revenirea sa la putere.

Potrivit unui bilanţ realizat de AFP, peste 100 de oameni au căzut victime ale violenţelor de la Cairo şi din restul Egiptului, de la înlăturarea de la putere a lui Morsi de către armată la 3 iulie, în urma manifestaţiilor masive care au cerut plecarea sa.

egipt 2

Social

Arhiva stiri