6 dintre cele mai mari enclave din lume – FOTO

Enclavele etnice sunt zone ale unui oras in care predomina un anumit grup etnic. Locuitorii acestor enclave par a trai separat de comunitatea inconjuratoare, desi sunt parte a aceleiasi societati. Isi pastreaza traditiile, religia, gustrile pentru mancare, decor si principiile de viata, chiar daca contrasteaza cu ce e in jurul lor.

1. Cea mai mare comunitate de japonezi din lume – Liberdade, Brazilia

cartier japonez brazilia-timetv
Liberdade este numele unui district din Sao Paolo, Brazilia. Este casa a peste 60 de mii de japonezi care nu traiesc in tara natala si continua sa se dezvolte, inca din 1950. Un numar mare de chinezi si coreeni locuiesc, de asemenea, in acest district.

2. Cel mai mare orasel chinezesc din lume- San Francisco, USA

oras chinezesc san francisco-timetv
Fondata in 1850, in mijlocul „goanei dupa aur” din California, cea mai mare comunitate de chinezi are  acum 4,3 kilometri patrati, cu o populatie de 200 de mii. Oraselul chinezesc din San Francisco este cel mai important centru chinezesc din afara Chinei.

3. Micuta Indie, Singapore

comunitate indieni singapore-tietv
Micuta Indie este, dupa cum o spune si numele, centrul unei mari comunitati indiene din Singapore. Desi e mult mai curata decat India, aceasta comunitate isi mentine aerul unic, fara a degenera intr-o atractie turistica ieftina. Este intr-adevar unul dintre cele mai colorate si atractive locuri de vizitat din Singapore. Majoritatea locuitorilor provin din sudul Indiei si sunt atat hindusi cat si musulmani.

4. Mica Havana- Miami, Florida

micuta havana-timetv
Mica Havana este un cartier in Miami, Florida, SUA. Casa a multor imigranti cubanezi, Mica Havana pastreaza o puternica amprenta a culturii hispanice: pereti colorati, monumente dedicate eroilor lor, batrani jucand domino, baruri cu miros puternic de cafea cubaneza, ritmuri latine si arome culinare imbatatoare.

5. Oraselul grecesc – Toronto, Canada

oras grecesc canada-timetv
Comunitatea greceasca din Toronto, cunoscuta si sub numele de Danforth, a fost una dintre marile asezari grecesti inca de la inceputul valului de imigranti greci veniti in Canada. Intre 1970 si 1980, era considerat a fi cel mai mare orasel grecesc din Nordul Americii. Festivalul anual „Taste of the Danforth” (Gustul din Danforth) este un festin cultinar cu specific grecesc care tine 3 zile, la inceputul lunii august si aduna peste 1 milion de vizitatori.

6. Enclava aborigenilor, Sidney

aborigeni sidney-timetv
Redfern- Waterloo este probabil cea mai faimoasa zona unde indigenii se intalnesc. Aceasta comunitate aduna indigeni nascuti aici sau din toata Australia, si marcheaza evolutia intre relatiile intre comunitatea australiana si cea indigena.

Cititi pe TimeTV si:

Serpii din asfalt – opt sosele montane faimoase – FOTO

Gradini Botanice rupte din Rai – FOTO

Orase la marginea pamantului – destinatii turistice superbe

Autobuz pe apa, tramvai suspendat – cateva mijloace de transport ciudate

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

 

Social

Arhiva stiri