Oamenii care merg pe apă, portrete fără Photoshop

oameni care merg pe apa timeTv

Oameni în vârstă, chelneri, staruri rock sau vânători, toți pot merge pe apă în fotografiile Luciei Herero. Nu este un truc făcut în Photoshop, efectul spectaclos se datorează unor aranjamente elaborate, iar subiecții sunt așezați pe lazi de fructe scufundate. Toate fotografiile au fost realizate pe cel mai mare lac din Spania, care se află în Parcul Natural Albufera.

oameni care merg pe apa timeTv

Artista subliniază elementele fantastice pentru a evidenția profunzimea oamenilor și trece astfel peste dezordinea vizuală în care trăim.

”Pentru mine este o modalitate de a da mai multă realitate realului. Am obosit cu toții să vedem realitatea. Fotografia s-a dezvoltat atât de mult încât nu ne mai surprinde nimic. E ca și cum ai fi servit într-un mod diferit dar ai gusta aceleași ingrediente”, spune Lucia Herero.

oameni care merg pe apa timeTv

Oamenii care merg pe apă” fac parte din seria de fotografii ”Specii”, această denumire se datorează faptului că toți subiecții sunt localnici. Mai multe restaurante din zonă sunt renumite pentru paella lor așa că artista a fotografiat chelnerii. Lacul atrage variate specii de păsări, iar din această serie nu puteau lipsi vânătorii. Apare chiar și portretul unei femei îmbrăcate în rochie tradițională, care a fost aleasă regina frumuseții într-un oraș apropiat. Chiar și bătrânii și trupa rock, toți sunt localnici.  Hererro dezvăluie și câteva fotografii din spatele scenei  pentru a arăta publicului că toată munca s-a desfășurat în mijlocul unui lac.

Species_038Oamenii care merg pe apă, portrete fără Photoshop

Fotografa spaniolă surprinde portrete sau grupuri de persoane pe care le prezintă în scene dramatice îmbinate cu elemente de fantezie. Rezultă fotografii-eveniment. Ultimele sale patru proiecte numite “Tribes”, “Species”, “Equation”  și “PORC no GRAPHIC”, au fost foarte apreciate în întreaga lume. Fotografiile Luciei Herero au ajuns din Spania în China, Mexic, Franța, Irlanda, Germania, Italia, Slovenia și Rusia.

Lucia Herrero și-a dezvoltat un stil pe care-l numește ”Antropologia fantastică”.  Munca ei se concentrează, de fapt, pe observarea comportamentului uman. Artista spune că fotografia ei nu se poate încadra într-o categorie precum documentar, arta sau peisaj așa că mai simplu a numit-o ”Antropología Fantástica”. Nu lucrează cu actori sau modele. Preferă  oamenii obișnuiți pentru că  o inspiră vulnerabilitatea lor. Naturalețea umană ne permite să vedem mai mult.  Astfel ne prezintă oameni în situații aparent banale, surprinși  în stări ireale. Lucia Herero speră ca aceste perspective fantastice să dezvăluie mai mult despre adevăratul scop al existenței umane.

 

oameni care merg pe apa timeTv

sursa: wired.com

 

Articol de Elena IP

 

 

 

Citește pe TimeTv și:

 

Legende pentru viata, un film “perla”- VIDEO
”Blondă sau brunetă”? – Interviu cu artistul Silvan Stâncel

 

 

Social

Arhiva stiri