Lernstift, stiloul care îți corectează GRAMATICA

Lernstift, stiloul care îți corectează GRAMATICA!

Pe zi ce trece, fauna de gadget-uri din ograda casei devine din ce în ce mai bogată și mai deșteaptă. Ce-ați zice dacă pixul cu care scrieți v-ar avertiza că sunteți pe cale să faceți o greșeală gramaticală?

Lernstift-stilou-corecteaza-gramatica

Lernstift este un stilou (cel puțin asa arată) Linux, care pe lângă că te corectează din punct de vedere gramatical, te poate ajuta și să-ți înfrumusetezi scrisul din punct de vedere caligrafic. Ideea nu este nouă, pe piață existând deja produse de acest gen, cum ar fi Livescribe.

Noutatea cu care vine Lernstift este faptul că are capete interschimbabile. Poate fi cumpărat cu pre-comanda la Kickstarter.com, fiind in stadiul de prototip.

Gadgetul are sistem de operare bazat pe Linux și cu ajutorul câtorva senzori, recunoaște scrisul de mână. În acest moment se lucrează la librăriile de cuvinte și aplicațiile gramaticale care vor putea fi instalate pe Lernstift. Sistemul este open-source, așa că dezvoltatorii de aplicații vor putea să își pună inventivitatea în folosul educației.

Falk Wolsky, inventatorul acestui gadget, explică de unde i-a venit ideea:

“Soția mea mi-a spus: Mi-aș dori ca pixul cu care scriu să-mi dea electro-șocuri când fac greșeli gramaticale. M-am gândit ca un electro-șoc e prea mult și că o vibrație ar fi suficientă”.

Sună foarte interesant și așteptăm să vedem produsul final, deși societatea este pe cale de a renunța la scrisul de mână. Poate că acest gadget ne va trezi dragostea de a scrie compuneri din nou, ca atunci când eram mici: “A nins. Copacii păreau de zahăr, iar omătul scârțâia sub picioare…”

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si: 99.99% din oameni gresesc adunarea de mai jos! Raspunsul NU este 0

Sursa: noobz.ro

Social

Arhiva stiri