Artă-n iurtă la Vama Veche

iurta calatoare ok-timetv

incubator107  își ridică iurta călătoare pe dealul din Vama Veche și călătorește în timp pentru a readuce magia, uimirea, legăturile dintre oameni, creativitatea și bucuria de a fi în Vamă, prin ateliere, demonstrații, nocturne și cântări.

Vama Veche a ajuns un loc murdar, aglomerat, zgomotos și nesigur. Cândva era un loc liniștit, ocrotit, în care oameni ai culturii schimbau idei de-a lungul serilor interminabile de discuții în jurul focului, improvizații muzicale și poezie. Era un loc atemporal și liber, așa ne-au povestit părinții noștri.

De 2 ani, incubator107 încurajează comunitățile din România să-și descopere pasiunile și să-și urmeze vocația. incubator107 pornește acum spre Vama Veche, unde va poposi iurta călătoare.

Între 11 iulie și 11 august încercăm să creăm sus pe dealul Pescăriei un colț de rai, izolat, în care trăim simplu, cu bucurie, prin ateliere creative, comunitate, liniște, educație, muzică și pasiune.

Iurta călătoare, cortul de 7m diametru construit chiar de noi, va găzdui săptămânal, de joi până vineri, ateliere pentru toate vârstele.

Echipele incubator107 din București, Iași, Brașov, Oradea și Timișoara vă invită la zmeie, baloane uriașe de săpun, gastronomie, tatuaje temporare cu Henna, jonglerie, telepatie, dans scoțian și coregrafii de grup, teoria iubirii, pictat pe tricouri, origami, upcycled jewerly, teatru labirint, improvizație, masaj, tarot, vindecare emoțională, gimnastică energetică, chiromanție, acrobație, cosițe de Cosânzeană, animație socio-educativă, reflexoterapie, astrologie, dans contemporan și de societate, hacky sack, codițe și brățări colorate, caleidoscoape, dream catchers, gravură pe oglinzi, stencils, hârtie realizată manual, papioane, insigne, fotografie, castele din nisip, acorduri de chitară și olărit.

O lume în care se întoarce magia, copilăria, uimirea, iscusința și pasiunea.

În fiecare sâmbătă punem o cale câte o nocturnă cu teasere ale atelierelor invitate și câte un concert.

Proiectul Iurta Călătoare va susține venirea trupelor We Singing Colors, Toulouse Lautrec, Petra Acker & friends, Adrian Naidin.

Transportul iurtei, a muzicienilor și a echipelor de meșteri din toate colțurile tării până în Vama Veche vor fi asigurate din donațiile vizitatorilor, iar până duminică, mai pot fi ajutați și pe platforma de crowdfunding social: http://www.potsieu.ro/view/12/iurta-cltoare

Meșterii vor locui la grămadă în iurtă, iar muzicienii vor fi înnopta într-un hotel. Dacă strângem împreună 1 000 de euro, aducem în Vamă o iurtă, 55 de meșteri, 4 trupe, 2 coordonatori, 4 voluntari și 1 fotograf. Și pe tine desigur!

Asta pentru că vei primi un cadou care te va aduce mai aproape de noi, invitații la ateliere și nocturne în Vama Veche, ateliere one-one-one în orașul în care ești tu, obiecte făurite de meșterii noștri sau chiar un loc la noi în mașină și la 3 nopți petrecute cu noi în iurtă. Ce zici, vii?

Hai să facem Vama Nouă!

 

 

 

sursa: potsieu.ro

 

Citește pe TimeTv și:

Urme șic pe nisip – șlapi hazlii

Social

Arhiva stiri