Efecte nebănuite ale Suplimentelor Alimentare / VItamina C și E

Vitamina C, extrem de periculoasă. Cel puţin asta susţin cercetătorii elveţieni. Studii recente demontează mitul potrivit căruia consumul de Vitamina C este benefic pentru sănătate şi demonstrează că din contră, scurtează viaţa.

Vitamina C este un nutrient esențial vieții, solubil în apă, implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători (substanțe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

VITAMINA C ŞI VITAMINA E, PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE

Suplimente Alimentare

Suplimente Alimentare

Cercetătorii eleveţieni lansează o teorie îngrijorătoare. Comprimatele de Vitamina E pot duce la cancerul de prostată şi la creşterea riscului de deces prematur, susţine profesorul Colin Selman citat de Agerpres.

Studiile au fost realizate, ce-i drept pe şoareci. După un interval în care au fost administraţi antioxidanţi care ar fi trebuit să îmbunătăţească viaţa, efectul a fost total neaşteptat. Speranţa de viaţă a fost redusă cu 25 la sută.

VITAMINA C

VITAMINA C

Efecte adverse neaşteptate au fost întâlnite la medicamente administrate frecvent. Vitamina C și Vitamina E periculoase?

Tranchilizantele şi somniferele, de exemplu, pot duce la amnezii temporare.

Totodată, cercetătorii au demosntrat că un anumit tratament pentru glaucom poate duce la modificarea culorii irisului, iar altul pentru psoriazis la schimbarea culorii părului.

VITAMINA E

VITAMINA E

Social

Arhiva stiri