Gradini Botanice rupte din Rai – FOTO

Gradini botanice – locuri frumoase, linistite, pline de verdeata, flori si energie. Nu cred ca exista tara care sa nu aiba un numar de astfel e gradini, care sa incante si sa relaxeze. Totusi, exista in lume gradini botanice care, in viziunea umana, sunt copii perfecte ale gradinilor Paradisului. Nu stiu cum e Raiul, mai am pana sa il vad si cand am sa reusesc, nu am sa am cum sa trimit un raport, dar stiu ca imaginile urmatoare infatiseaza gradini cu adevarat splendide.

1. Versailles, Franta

gradini botanice-timetv

Faimoasele Gradini Versailles au 101 hectare si se remarca prin aleile perfect demarcate de arbusti, spatii verzi, fantani arteziene, copaci atent tunsi. Turistii care merg in Franta, trebuie sa vada Versailles.

gradini botanice-timetv

2. Gradina Botanica din Singapore

gradini faimoase-timetv

Considerata una dintre cele mai frumoase din lume, aceasta gradina botanica a fost fondata in 1859 si are 128 de hectare. Parcul National de Orhidei este localizat in mijlocul gradinii si gazduieste peste 60 de mii de orhidei colorate.

gradini faimoase-timetv

3. Gradinile Descanso, California, SUA

Gradini inedite-timetv

La doar 20 de minute in afara Los Angeles-ului veti gasi un paradis natural cu mai mult de 100 de mii de specii de plante si una dintre cele mai mari colectii de camelii din lume.

gradini botanice lume-timetv

4. Gradinile Butchart, British Columbia, Canada

gradini botanice din lume-timetv

Gradinile Butchard se intind pe 22 de hectare si gaduiesc peste 700 de tipuri de plante care incep sa infloreasca in martie si raman asa, oferind un spectacol cromatic formidabil, pana in octombrie.

gradini botanice-timetv

5. Villa D’Este, Italia

gradini botanice-timetv

Villa D’Este este casa uneia dintre cele mai intersante si complexe fantani arteziene pentru parcuri, din lume. Aleile sale au sute de fantani, in care capuri de animale si flori din piatra servesc drept guri de scurgere a apei.

gradini botanice-timetv

6. Castelul Villandry, Franta

gradini botanice-timetv

Castelul din Villandry este construit pe raul Loire, pe locul unde, in sec XVII, era fortareata Colombier. In 1906, Joachim Carvallo a cumparat aceasta proprietate si a investit multi bani, ani si mult devotament in a creea ceea ce e astazi, una dintre cele mai frumoase gradini cu aspect renascentist.

gradini botanice-timetv

7. Gradina Stapanului plaselor, Suzhou, China

gradini botanice-timetv

Aceasta gradina botanica este localizata in sud-estul Chinei si a fost construita in timpul dinastiei Song. Gradina are sali construite din bambus in care se aude muzica si sunetul apei curgatoare.

gradini botanice-timetv

8. Centrul Mondial Bahai, Haifa, Israel

gradini botanice-timetv

Gradinile Bahai sunt localizate in Haifa, pe trepetele muntelui Carmel. Complexul de gradini este bogat in sute de tipuri de flori si plante atent ingrijite de adeptii cultului Bahai, un cult al florilor.

gradini botanice-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Orase la marginea pamantului – destinatii turistice superbe

Autobuz pe apa, tramvai suspendat – cateva mijloace de transport ciudate

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

10 plaje deosebite pentru vacante unice

Social

Arhiva stiri