Orase la marginea pamantului – destinatii turistice superbe

Cum ar fi sa iesiti pe balcon si in loc de un bulevard aglomerat, un parc, sau blocuri, in fata dumneavoastra s-ar deschide o prapastie adanca? Pentru unii nu e doar un exercitiu de imaginatie, ci chiar panorama pe care o admira in fiecare zi. Cladirile construite pe marginea unor stanci sunt relativ vechi, dar reprezinta o provocare si pentru arhitectii de astazi. Am insirat o serie de astfel de constructii inedite.

1. Ronda, Spania

orase la marginea pamantului-spania-timetv

Ronda e un oras in Spania, in provincia Malaga, cu 35.515 locuitori. Situat intr-o zona muntoasa, la 750 de m inaltime, acest oras are in centrul sau un canion foarte adanc, El Tajo, pe marginea caruia sunt construite varii cladiri de la geamurile carora se pot admira peisaje unice.

case pe stanci spania-timetv

2. Bonifacio, Franta

bonfiacio franta-timetv

Bonifacio este o comuna in sudul insulei Corsica. Oraselul marcheaza granita de sud a insulei care e despartita de Sardinia de stramtoarea Bonifacio. Orasul s-a intins pana la marginea stancilor, care au 70 de m inaltime. Farmecul aparte al peisajelor idilice il situeaza printre cele mai vizitate locuri din Corsica.

bonifacio-timetv

3. Oia, Grecia

santoeninia oia grecia-timetv

Orasul Oia e construit pe marginea unor stanci vulcanice inalte de 200 m, la granita nordica din Santorini. Este al doilea oras ca marime de pe insula. De aici se pot vedea cele mai superbe locuri din Santorini. Multe cladiri s-au extins pana aproape de poalele stancilor ce dau spre mare.

oia santorini-timetv

4. Al Hajara, Yemen

oras pe stanci yemen-timetv

Al Hajara este un oras construit in sec. XI, pe muntii Hajjaz din Yemen. Otomanilor li s-a parut ca muntele ofera o pozitie strategica pentru a apara coasta San’a. In prezent, locul pe care a fost construit, arhitectura si peisajele care pot fi vazute din oras, atrag sute de turisti.

oras pe stanci yemen-timetv

5. Manorla, Italia

orase pe stanci italia-timetv

Manorla este un orasel din provincia La Spezia, zona Liguria, Italia. Unul dintre cele mai vechi orase din Italia, Manorla e printre cele mai vizitate locuri din Italia.  Casele colorate se inalta idilic pe buza stancilor imprejmuite de mare.

orase pe stanci italia-timetv

6. Azenhas do Mar, Portugalia

case pe stanci portugalia-timetv

Azenhas do Mar, un orasel din Portugalia, marcheaza cel mai vestic punct al Europei. Plajele sunt printre cele mai frumoase de pe litoralul portughez. Casele albe se sprijina curajos de marginile stancilor roase de ocean.

oarse pe stanci-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Autobuz pe apa, tramvai suspendat – cateva mijloace de transport ciudate

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

10 plaje deosebite pentru vacante unice

Lacuri mai putin obisnuite: de culoare roz

Social

Arhiva stiri